משולחנו של ראש המועצה 6.6.14

משולחנו של ראש המועצה אבי הררי :

שלום לתושבי אבן יהודה, כמיטב המסורת אני משתף אתכם בכמה עדכונים מהשבוע החולף והעתיד לבוא.

1. פסטישבי :
אתמול נערך ארוע פסטישבי השנתי של הצופים בסימן סיפורי התנ"ך.
מאות נוכחים, חניכים והוריהם, צוות הצופים, חברי ועובדי המועצה מלאו את רחבת אולם ספורט רלף קליין.
הצופים הפכו ברבות השנים לחלק אינטגרלי ובלתי נפרד מהקהילה שלנו, דור שלם מתחנך על ברכיהם וכשאני רואה את מיטב הנוער שלנו אין ספק שנעשית פעילות קודש חינוכית וערכית במוסד מבורך זה.
בשנה האחרונה שיפצנו את מבנה הצופים בסכום העולה על 350,000 ₪ ובנוסף אישרתי סכום נוסף של 15,000 ₪ לפעילות החניכים במחנה הקיץ.
אני רוצה להודות ל יו"ר הצופים , סגן ראש המועצה דרור ריבובסקי, לרכזים דנה אשכנזי ואביב בוגה, למתנדבים המסורים ששנים רבות הצופים הוא ביתם, לגזברית היוצאת חברת המועצה יפה עובדיה ולכל מי שנתן ונותן ידו להצלחת מפעל מבורך זה.

2. חילופי משמרות בבית הספר האמריקאי :
ביום חמישי נערך ארוע פרידה במשרדו של ראש המועצה, ממנהל בית הספר האמריקאי באבן יהודה, מר ג'ון גייטס. בארוע נכחו בת זוגו לינדה, דוברת בית הספר עדה רנן, יו"ר המתנס סגן ראש המועצה דרור ריבובסקי, ס יו"ר המתנס סגן ראש המועצה עמרי פלד, סגן ראש המועצה יול ברדוש ,חברת המועצה ומחזיקת תיק החינוך זיו קמיני וצוות החינוך וכן צוות הרווחה.
בית הספר האמריקאי באבן יהודה, בניהולו של מר ג'ון גייטס קשר עם המועצה והקהילה קשרים אמיצים ובנה יחד עימנו שיתופי פעולה רבים לרווחת אבן יהודה.
אני מודה לו על חברות, על רצון טוב ועל החיבור החם שלו עם קהילתנו.
אני מאחל לו הצלחה רבה בהמשך דרכו ופועלו.

3. מלגות לסטודנטים :
וועדת המלגות בראשות סגן ראש המועצה עמרי פלד סיכמה ומפרסמת את הקריטריונים הדרושים לקבלת זכאות מלגת לימודים לסטודנטים מאבן יהודה.
כאן תוכלו להוריד את פירוט הקריטריונים וטפסי הבקשה

4. שלטי הכוונה לאבן יהודה:
כפי שוודאי שמתם לב, הוצב שלט ראשון המפנה לאבן יהודה על כביש 4 מדרום לצפון, אני ממשיך במאמציי להצבת שלטים נוספים מצפון לדרום וכמו כן לקרב את השלט הנוכחי למחלף עצמו או לחילופין להצבת שלט נוסף.
אני מודע לכל הקשיים שמציב המחלף לנגישות לאבן יהודה ואני פועל מול משרד התחבורה לסיום מהיר של העבודות בצומת רבין כולל פתיחת הנתיב השני מכיוון תל יצחק ותזמון הרמזור לכניסה לישוב.

5. פעילות לקידום מעמד האשה:
יור הוועדה לקידום מעמד האשה חברת המועצה לימור גיל שני בשיתוף פעולה מבורך עם המחלקה לקידום מעמד האשה בניהולה של אורנה דקל יור ויצו פועלות במרץ ליצירת תוכנית עבודה לטובת העצמת נשים באבן יהודה.
אחת מהפעילויות המבורכות המתגבשות היא קבוצת אמהות לאחר לידה ( הזמנה בתמונה מצורפת ).
פעילויות רבות ונוספות יפורסמו בדף המועצה בשבועות הקרובים.

6. גאווה ישובית :
בשישי שעבר זכו מתעמלות הבלט מאבן יהודה, עמית חסון וליעד ליפשיץ במדלית כסף בתחרות בין לאומית בליון צרפת , שתי הבנות שזכו גם באליפות ישראל ממשיכות להביא לאבן יהודה בפרט ולמדינת ישראל בכלל גאווה וכבוד רב.

7. השבוע התכנסה וועדת הביטחון בראשות סגן ראש המועצה יול ברדוש.
לאור השינויים המבניים מסביב הישוב ( הקמת המחלף), נדרשת הוועדה להתאמות רבות בסידורי הביטחון והקצאת משאבים.
במקביל על הוועדה להיערך לסיום עבודת פרוייקט המצלמות והמוקד הדיגיטלי.
בתחילת הישיבה מסרתי לחברים כי אתמוך באופן מלא ואהיה שותף לקידום וביצוע החלטות הוועדה.
כמו כן עדכנתי כי רכב השיטור הקהילתי החדש יתווסף בקרוב למערך הביטחון.
אני מודה לחברי הוועדה,אשר פועלים בהתנדבות מלאה למען הביטחון הישובי והאישי של התושבים

8. שינויים בהוצאת הגזם:
אגף חזות במועצה מבקשים להביא לידיעתכם שינויים ביום הוצאת הגזם באזור הדרומי מיום ראשון 15.6.14
מרחוב המייסדים כולל ( שני צידי הרחוב – דרום צפון) ועד רחוב הפלמ"ח ( כולל) + שכונת באר גנים – הוצאת הגזם היא בימי שלישי בלבד ! ולא בימי ראשון כפי שהיה עד למועד זה.
( תמונה מצורפת).

9. כביש 561 :
בתאריך 7.4 התקיימה כפי שדיווחתי בעדכוניי האחרונים, ישיבת עבודה במשרדו של שר התחבורה.
בסיכום הפגישה שקיבלנו בשבוע האחרון ולפי בקשתי, שר התחבורה הנחה לתת עדיפות לתקצוב כביש 561 העתידי בתכנית הרב שנתית הקרובה של חברת נתיבי ישראל.
אני אמשיך ואשפיע ככל יכולתי בתכנון תוואי הכביש ומועד סלילתו, כביש זה הוא חיוני ביותר ואמור לשפר באופן דרמטי את צפיפות כלי הרכב בישוב

10. פרידה מאח יקר :
אתמול הלך לעולמו חבר ואח יקר – משה ( שישי) עידן בן קלימה.
שישי ואני גדלנו יחד בשכונה, אכלנו בצלחת משותפת שהכינה אמא מרים, חלקנו חוויות משותפות ואחוות נעורים.
שישי היה מעל הכל, אדם רגיש, איש משפחה, אוהב אדם ואח אמיתי.
אני נפרד ממך בכאב גדול ובטוח כי תשמור עלינו מלמעלה.
משפחת עידן היקרה, אני בדרכי להלווית יקירכם, יקירי ועדיין לא מוצא מילים שיוכלו לתאר את העצב והכאב על לכתו.
יהי זכר צדיק לברכה.

שלכם,