בקרוב ! אתר אינטרנט חדש וחדיש למעוצה מקומית אבן יהודה !!

משולחנו של אבי הררי ל- 8.10.14

תושבים יקרים,
אנו נמצאים ערב חג הסוכות, חג האסיף.
מצד אחד זהו חג חקלאי המציין את עונת האסיף ומצד שני מציין את הושבת עם ישראל במבנים ארעיים בזמן נדודיהם במדבר.
בחג הסוכות, מצווה ליטול את ארבעת המינים : לולב, אתרוג, הדס וערבה.
לפי המקורות, הטעם מציין תורה והריח - מעשים טובים,
אתרוג, בעל הטעם והריח, מסמל אדם שיש בו גם תורה וגם מעשים טובים.
הערבה, חסרת הטעם וחסרת הריח, מסמלת אדם שאין בו לא תורה ולא מעשים טובים.
ההדס בעל הריח וחסר הטעם מסמל את אלו שיש בהם מעשים טובים אך אין בהם תורה.
הלולב שתמריו הם בעלי טעם, מסמל את אלו עם תורה, אך ללא מעשים טובים.
לטעמי, ארבעת המינים ביחד, מציינים קהילה.

קהילה בה ישנם את אלו שייסדו, נולדו או הגיעו בשנים הראשונות לאבן יהודה, אלו שלחמו ושמרו מול הפורעים, אלו שיצאו מהמעברות ובנו את מבני האבן הראשונים, אלו שעבדו בשדה ונטעו את השורשים.

קהילה בה יש את אלו שהמשיכו דרכם, פיתחו והרחיבו, ייסדו מוסדות חינוך ראשונים ומרחבי תרבות.

קהילה בה יש את אלו שהגיעו בעשור האחרון והביאו באמתחתם רעיונות חדשים, אלו שעל היסודות המוצקים בנו עוד ועוד נדבכים.

ישנם את אלו שבאים רק כעת ופוגשים קהילה חזקה ומעורבת, קהילה ששורשיה נטועים עמוק באדמה וענפיה נוסקים לשמיים ועליהם פירות רבים.
בשנים הקרובות יגיעו רבים נוספים, אבן יהודה היא מקור משיכה חזק מאוד ועלינו להיות גאים בכך.

אני והמועצה נמשיך להיות תמיד צעד אחד לפני, נמשיך להביט אל פני העתיד ונכין את הקרקע לשינויים שיבואו ויחד עם זאת, נמשיך ונחזק את הקיים.

תודה על מי שאתם,
חג שמח לכולכם