משולחנו של ראש המועצה אבי הררי ל- 31.10

תושבים יקרים, אני שמח לשתפכם בעדכונים מהשבוע החולף והעתיד לבוא :

1. ערעור 374 :
כפי שעדכנתי בחודשים האחרונים הוגש ערעור על הצפיפות והבניה הרוויה המתוכננת באבן יהודה.
השבוע נדחה ערעור המועצה על ידי הוועדה הארצית העליונה שהדגישה בתשובתה כי ישנו מקום להגביר ולעבות את הבניה הרוויה וזאת בשל רצונה להוסיף דיור בר השגה.
בתשובתה הדגישה שאף נעשה עימנו חסד ובמידה והיתה יושבת הוועדה על הנושא עצמו כיום, היתה מוסיפה יחידות דיור.
אנו פועלים על מנת להתאים את מכלול הבניה הצפויה מול איכות החיים של התושבים ולשם כך הקמנו צוות המגבש תכנית מתאר ישובית - דבר שלא נעשה שנים רבות.

2. וועדת הפרס ב"בכר" :
כפי שעדכנתי בשבוע שעבר, בית הספר "בכר" נבחר להיות בין עשרת המועמדים הסופיים לפרס חינוך אזורי.
השבוע, ביקרה וועדת הפרס בבית הספר, סקרה את הפרוייקטים השונים והתכנסה לפגישה עימי, עם מחזיקת תיק חינוך במועצה זיו קמיני, מנהל אגף חינוך דורון שמחאי מנהלת בית הספר אביבה מורדקוביץ והצוות הפדגוגי של בית הספר לסיכום המפגש.
היה מרגש ומחמם את הלב לראות את ההשקעה העצומה של בית הספר, הצוות וההורים ובמיוחד של התלמידים - השקעה במצויינות, בהנהגה, באחריות חברתית.
אלו ערכים שאני גאה לראות בדור העתיד.
אני רוצה להודות לכל העוסקים במלאכה: להנהלת וצוות בית הספר, לאגף החינוך במועצה, להנהגת ההורים והמתנדבים הרבים וכמובן התלמידים, על עצם ההגעה למעמד המכובד כל כך.

3. גן הבשמים :
השבוע נחנך המועדון בגן הבשמים לטובת הקהילה כולה.
המועדן שופץ וישמש כמועדונית לילדים, לימודים אחרי בית הספר כפעילויות של מתנ"ס אבן יהודה ולקהילה המבוגרת.
אנו בטוח כי המקום יהווה מרכז קהילתי חם לתושבי המקום ולישוב כולו.

4. נפגשים בגינה :
אתמול (יום ה) נפגשנו עם תושבי שכונת "המושבה הירוקה" במסגרת "נפגשים בגינה".
ברצוני להודות בחום רב לכל אותם תושבים שהגיעו שיתפו, האירו והעירו.
אנו רואים במפגשים אלו כחלק חשוב ומרכזי במערך המסייע לקשר (הדו צדדי) בין המועצה והתושבים.
ברצוני להודות לנציגי הוועד שהציגו ופרסו בפנינו את הסוגיות השונות באופן ראוי ומקצועי, כמו כן, תודה להילה קולט (יו"ר ועדת קשרי קהילה), ולחבר המועצה עוז כהן שמלווים ומסייעים לתושבים לפני , אחרי ובמהלך המפגשים.
אנו נמשיך במפגשים חשובים אלו, בשכונות נוספות בשבועות הקרובים.

5. עמותת בן דרור :
השבוע הוזמנתי וזכיתי להשתתף בטקס הענקת מלגות לששה ספורטאים וספורטאיות צעירים מצטיינים, שכל אחד מהם קיבל מילגה חד פעמית של 5000 ₪ וזאת במסגרת עמותת בן דרור בשיתוף הוועד האולימפי בישראל.
עמותת בן דרור הוקמה לזכרו של ישראל בן דרור בן הישוב, מורה ומחנך בתחום החינוך הגופני ומשפחתו נטועה בכל תחומי הפעילות באבן יהודה בעבר ובהווה.
כראש מועצה שנולד וגדל באבן יהודה אני רוצה שוב להוקיר ולהעריך את פועלו הרב לאורך שנים רבות לטובת הישוב ולהודות למשפחתו על אשר ממשיכה בדרכו.
תוכלו לקרוא עוד על הטקס עצמו בלינק הבא :

ואף להכנס וללמוד על העמותה עצמה בלינק הבא :

6. נבחרת הקראטה :
השבוע יצאה נבחרת ישראל בקראטה בראשות רוני עקירב ( דאן 6) נשיא התאחדות הקראטה המסורתי בישראל לאליפות העולם באיטליה.
המשלחת מונה 40 חברים,בהם 4 שופטים בין לאומיים.
בין המתמודדים נמצאים תושבי אבן יהודה :
עופר וטל ניר ( אב ובנו )
יותם ועידו גודר ( אב ובנו)
מישל ואוריין זינתי ( אב וביתו)
עדי קליימינץ שבי ( שופטת בין לאומית.
לפני טיסתם נפגשתי עם המאמן במשרדי ואף יצרתי קשר טלפוני עם כל אחד מהמתמודדים ואיחלתי להם הצלחה רבה בשמי, חברי ועובדי המועצה והישוב כולו.
כמו כן, הפקדתי בידי המאמן מכתב אישי לכל מתמודד ולשופטת התחרות אשר קיבלו בהפתעה עם טיסתם.
הלילה קיבלתי תמונה מרגשת של הנבחרת באיטליה ( מצורפת)
הבטחתי לעקוב אחרי התחרות מרחוק ואעדכנכם דרך דף זה.

7. פרוייקטים קהילתיים חדשים :
בשבועיים האחרונים החלנו,בהובלתו של חבר המועצה עוז כהן וועדת קשרי קהילה וכפר הנוער הדסים בשלושה פרוייקטים קהילתיים נוספים :
תרומת מחשבים, נוער נעלה ומאמנים לחיים.
אני מצרף שוב את פרסום הפרוייקטים ומודה לפועלים, למתנדבים ויותר מכולם לכם התושבים, על ההירתמות הרבה לקהילה.

8. פרוייקט חוגי העשרה ופנאי :
בתחילת חודש נובמבר, יחל פרוייקט חדש של מתנ"ס אבן יהודה.
זהו פרוייקט קהילתי ולימודי חדש וכחלק מהפרוייקט ייפתחו חוגי העשרה ופנאי בבית הספר, בתום שעות הלימודים.
שיתוף הפעולה ההדוק בין המועצה, בתי הספר בישוב והמתנ"ס אשר משמש כזרוע ביצועית של המועצה, מביא לפתרונות פרקטיים למען שיפור רווחתם של תלמידי המושבה.
יו"ר המתנ"ס וסגן ראש המועצה דרור ריבובסקי עוסק כל העת בדרכים בהם ניתן לסנכרן ולהקל על התלמידים אשר מסיימים את יום הלימודים ולאפשר להם להינות מהעשרה הרבה אותה מציע המתנ"ס ובמקביל להקל על ההורים בסדר יומם.
כל זאת, יחד עם מנהל המתנ"ס משה בבל-פור אשר אחראי על התכנים וקיום המסגרת עצמה והקצאת משאבי המתנ"ס.

9. בימים הקרובים יחלו עבודות להקמת מאגר מי ניקוז בעוקף באר גנים ( רחוב המייסדים).
העבודות יימשכו מספר שבועות, אני מתנצל על אי הנוחות הזמנית .

10. ישיבת מועצה :
אני מזמין את כולכם, להיות נוכחים בישיבת המועצה אשר תתקיים ביום ג' בתאריך 11/11/14 באגף חינוך ברחוב המייסדים.
אנו נפרסם בהמשך השבוע את סדר היום של הישיבה.

שבת שלום וסופ"ש נפלא,

שלכם, ראש המועצה