בקרוב ! אתר אינטרנט חדש וחדיש למעוצה מקומית אבן יהודה !!

משולחנו של אבי הררי ל- 7.11.14

תושבים יקרים,

כמידי שבוע, אני שמח לעדכנכם בארועי השבוע החולף והעתיד לבוא :

1. ראשי הנהגות :
השבוע התכנסו רוב ראשי ההנהגות של בתי הספר והגנים , מחזיקת תיק חינוך זיו קמיני, יו"ר המתנ"ס והצופים סגן ראש המועצה דרור ריבובסקי ואנוכי למפגש ראשוני ביוזמתה של יו"ר וועדת קשרי קהילה הילה קולט.
מטרת הפגישה היתה ליצור פורום קבוע שיאפשר תאום, החלפת מסרים ורעיונות ועדכונים שותפים בין כל הגופים.
כבר בתחילת המפגש הודתי לכל ראשי ההנהגות על הרצון האמיתי והנכונות לתת מזמנם ולהיות מעורבים בחינוך הפורמלי והא פורמלי. אני רואה חשיבות רבה במעורבות של ההורים ושיתופם בכל תחומי חיי הקהילה.
תודה מיוחדת להילה קולט, אשר בהתנדבות, בכל זמנה הפנוי, יוזמת, מארגנת, מתכננת, מתאמת ומוציאה לפועל פרוייקטים רבים וחשובים למען כולנו.

2. הדסים :
השבוע נכחתי בטקס יום הזיכרון להירצחו של ראש הממשלה לשעבר, יצחק רבין ז"ל.
בני הנוער אשר השתתפו בטקס עוד לא נולדו כאשר בוצע הרצח הנורא והמטרה החשובה והקשה של בתי הספר היא להמשיך ולהזכיר את הרצח ואת מסרי הסבלנות והסובלנות גם לבני הגיל אשר הכל נראה להם כהסטוריה תאורטית ורחוקה.

3. בית הספר הדסים:
אתמול נפגשתי עם מנהל החינוך ההתיישבותי - דר בני פישר.
יחד עימי בפגישה נכחו מחזיקת תיק חינוך זיו קמיני, מנכ"ל כפר הנוער זאב טוויטו, מנהל בית הספר בהדסים אלי בצלאל, מנהל אגף חינוך דורון שמחאי ויו"ר פורום הדסים חוה סנדיק.
בפגישה נדונו שיתופי פעולה בקידום תהליכי הפיתוח וקידום כפר הנוער הדסים ובית הספר עצמו.
כפי שעדכנתי בחודשים האחרונים, ישנן שלוש אפשרויות שהנחתי בפני ארגון ויצו לגבי בית הספר בהדסים :
א. בית הספר יפעל לשפץ, להרחיב ולשדרג את סביבת הלימודים
ב. המועצה תחכור את בית הספר ותעשה את השיפוץ בעצמה
ג. המועצה תבנה בית ספר חלופי
מטרתי העליונה היא לתת מרחב לימודים מיטבי עבור ילדי אבן יהודה
כמובן שאמשיך ואעדכן.

4. פרוייקט מתנ"ס א:
במסגרת פרויקט "אתגר אבן יהודה" בשיתוף המועצה, המתנ"ס, רותם בן דרור לייבמן רכזת הספורט של המתנ"ס, וד"ר שון פורטל , שמטרתו ליצור קהילה רבת משתתפים באבן יהודה עם מודעות לאורח חיים גבוה במטרה למגר ולמנוע את מגיפת ההשמנה והפחתת שיעור הסוכרת, התקיימה הרצאה " שינויים בהרגלי הזלילה " ע"י ד"ר שון פורטל כשלב הראשון של הפרויקט , במסגרת ההרצאה הקשיבו 200 המשתתפים לאמונות , הדעות והמיתוסים בדרך אל הכושר.

5. פרוייקט מתנ"ס ב':
השבוע החל פרויקט הכושר הקרבי וההכנה לצה"ל – "דור המשך" , בשיתוף המועצה וסגן יו"ר המתנ"ס ,סגן ראש המועצה עמרי פלד , המתנ"ס, רותם בן דרור לייבמן רכזת הספורט של המתנ"ס, דלית גור כהן, וביוזמתם של תושבי אבן יהודה אמתי צינמון, מייק גרוסמן וסיוון רון יוצאי יחידות קרביות , מטרת הפרויקט לעודד שירות משמעותי, פיתוח מנהיגות וכושר פיזי ומנטאלי כדי שהמועמדים לשרות הצבאי יוכלו לממש את הפוטנציאל שלהם, באימונים אשר יתקיימו ביישוב .
קיימים מסלולים מיוחדים לכיתות י', כיתות יא'-יב' ומסלול מיוחד לבנות.
אני מודה לסגן ראש המועצה ויו"ר המתנ"ס דרור ריבובסקי ומנהל המתנ"ס משה בבל-פור על חתירתם המתמשכת להקנות לקהילה תרבות, הרחבת דעת וחינוך לגוף בריא בנפש בריאה.

6. בית הספר החדש :
בשבוע הבא יתקבלו תוצאות המכרז לכל עבודות הקמתו של בית הספר החדש.
אנו מכוונים את התחלת העבודות לתחילת דצמבר.
כולי ביטחון כי בחודש ספטמבר 2015 יעמוד על תילו בית ספר ראוי, מתוכנן לקפידה שייתן מרחב לימודים מעצים לילדי המושבה
בהזדמנות זו אני רוצה להודות למחזיקת תיק חינוך במועצה, זיו קמיני, שהצליחה בזמנים בלתי אפשריים, יחד עם נושאים רבים אחרים, לאפשר לפרוייקט הגדול הזה- להתממש.

7. הוועד למען החייל :
האגודה למען החייל באבן יהודה בראשות הגברת צפי מן ומתנדבים רבים,מאמצת מזה שנים ארוכות את יחידת המודיעין 8200.
במשך הקיץ פנתה האגודה לעסקים המקומיים בבקשה לתרום מוצרים אשר ישמשו כפרסים ,שיוענקו לתושבים בארוע הגרלה קהילתי. לצערנו מועדי ההגרלה שונו עקב המלחמה והאגודה תיידע את הציבור על המועד החדש.
אני והאגודה מברכים ומודים לעסקים התורמים על תרומתם הנדיבה לקיום ההגרלה, מחמם את הלב לפגוש כל כך הרבה רצון לנתינה בקהילה המדהימה של אבן יהודה.

8. בית ספר אמריקאי :
בית הספר האמריקאי הבין לאומי באבן יהודה זכה במקום ראשון בפרוייקט ייחודי אשר בו השתתפו 7320 בתי ספר בין לאומיים מכל העולם וכמיליון סטודנטים .
מהות הפרוייקט : בוחרים דמות לא מוכרת מזמן השואה, חוקרים ולומדים עליה, ועל סיפורו המופלא.
תלמידי בית הספר האמריקאי חקרו אודות יומנו של נער בשואה בשם פבל ווינר שכתב את יומנו בסתר.
עצם הזכיה במקום הראשון הינו מכובד ומרשים אך חשובה הרבה יותר הלמידה והמחקר של הדור הצעיר את קורות עמנו.

9. רבע גמר כדורעף :
היום יתקיים רבע גמר בליגת הכדורעף נגד הקבוצה מאשקלון באולם ספורט רלף קליין בשעה 13:30, אני מזמין את כולכם להגיע ולהנות.

10. טיול בתי הספר :
היום יצאו בתי הספר לטיול ברחבי המושבה, התלמידים למדו על קורות אבן יהודה, שמעו סיפורים ועסקו במסיק זייתים.
מעבר לערכים השורשיים אותם מקבלים הילדים, זאת הנאה גדולה מאוד בשבילי, תמיד, להצטרף, לשוחח ולהנות יחד עם ילדי אבן יהודה.
בזמנים כאלו, אני מרגיש את כובד האחריות המוטלת על כולנו, למענם ואני תמיד נרגש לגלות כמה ילדינו סקרניים חכמים ומאושרים.

שבת שלום וסופ"ש נפלא

שלכם, ראש המועצה