משולחנו של אבי הררי ל- 14.7.14

תושבים יקרים,
כמידי שבוע, אני שמח לשתפכם בארועי השבוע החולף ובעתיד לבוא:

1. בית ספר ירוק:
בשנה האחרונה קיבלו מספר גנים הסמכה כגן ירוק, אני רואה חשיבות עצומה בחינוך ילדינו לשמירת איכות הסביבה.
אתמול קיבלתי בגאווה גדולה את העדכון על זכייתו של בית חינוך בית אב"י בתו הירוק.
נדרשת עבודה רבה ומאומצת, דרך חינוך מתמשכת על מנת להגיע ליעד זה.
היום בבוקר נכחתי בטקס הזכיה המכובד בבית הספר.
אני מברך את אריאלה כהנא מנהלת בית הספר על ההישג החשוב כל כך.
אני מברך את צוות בית הספר, צוות המורים, הנהגת ההורים והתלמידים את אגף חזות במושבה על שיתוף הפעולה ההדוק ובתוכם את חבר המועצה עוז כהן מחזיק תיק חזות וסביבה ואת לודמילה מנהלת מחלקת התברואה.
חיזקו ואמצו.

2. הילדים מיוחדים שלנו:
בועדת החינוך של אבן יהודה הוחלט להקים גוף, המבוסס על מתנדבים, אשר יפעל בשיתוף עם המועצה לקידום המטרות ולמיטוב המענה לצרכי המשפחות אשר להן ילדים בחינוך המיוחד.
תפקידה של המועצה הוא לתת את השירות הטוב ביותר לכלל התושבים ולהעניק סיוע דרוש לצרכים רבים ושונים.
זוהי זכות בשבילי לתת את המשקל הנכון לנושא ואני מודה לאגף ווועדת החינוך, למחזיקת תיק חינוך זיו קמיני ולתושבי אבן יהודה אורלי פינקלמן, אסף פיליפ ואודי שרעבי על שיתוף הפעולה ההדוק למען רווחתם של ילדינו המיוחדים.
( המכתב המלא להורים מצורף בפוסט זה )

3. אוטובוס מהלך:
זה כבר הפך למסורת והפעם בפעם הראשונה, יחד עם גני הילדים.
הבוקר, נסעתי יחד עם הילדים בקווים השונים, המחזה המרהיב של תלמידים והורים עם הדגלים והאפודים שהולכים להנאתם בשירה ובשיירה חימם את הלב והעלה חיוך רחב אצל כולנו.
יחד עם הגיבוש, התלמידים קיבלו דרך הרגליים את החינוך הטוב ביותר לשמירה על כושר ובריאות.
כל הכבוד לכל הנהגות ההורים, ההורים המתנדבים וצוותי בתי הספר והגנים על הפרוייקט המדהים הזה.

4. מגן בבית אבי:
בימים האחרונים סיימנו את הקמתה של סככה בתחנות ההורדה של תלמידי בית הספר בית אב"י.
הדבר היה מחייב המציאות ואני שמח שקיימנו במהירות האפשרית את הבטחתנו.

5. בכר המשודרג:
היום, יחד עם חברת המועצה ומחזיקת תיק חינוך, זיו קמיני, הגענו לפגישת הנהגת הורים בבית הספר בכר,
לפני הפגישה, קיבלנו יחד עם כל ההורים סיור מקיף על ידי התלמידים בגן האקולוגי ואני חייב לציין את המעורבות העמוקה של התלמידים בפרוייקט החשוב הזה.
בפגישה עצמה, עדכנתי את ההורים כי הוספנו תקציב נוסף לשיפוץ אולם הספורט בבית הספר לשדרוג רצפת האולם והוא עומד על כ 2250000 ש"ח.
השיפוץ עצמו יסתיים לקראת התחלת חודש הבא ויעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר.
כמו כן, הצגתי בפניהם את תכנית הפינוי בינוי לבית הספר, כולל הדמיות הפרוייקט.
הדגשתי את החשיבות העצומה והמשאבים הרבים שהושקעו השנה בחינוך ואת הפירות אנו רואים כבר כעת, בפרס החינוך שקיבל בית הספר, בתו הירוק שקיבל בית אבי, תוכנית האב לחינוך שיצאה לדרך, ובית הספר השלישי החדש.

6. תוכנית מתאר :
לאחרונה אושר התקציב לתכנית מתאר כוללת לאבן יהודה ונבחר אדריכל מהמעלה הראשונה לתכנונה יחד עם הצוות הקיים.
זוהי תכנית שתיתן מענה לשנים הבאות, בה תגדל ותתפתח אבן יהודה.

7. קבלת חומש :
השבוע נערכו בבית הכנסת בוותיקים טקסי קבלת חומש לילדי כיתות ב' בבית הספר בכר וברובם נכחתי.
בשבוע הבא יערך טקס דומה, כלל שכבתי בבית הספר בית אבי.
אני רוצה לברך מפה, את כל ילדי השכבות, חיזקו ואמצו, עלו והצליחו.

8. הוקרה בישיבת המועצה :
בטקסים מרגשים בפתח ישיבת המועצה שהתקיימה השבוע ניתנו תעודות הוקרה לצוות בית הספר בכר על זכייתו בפרס חינוך מחוזי, לוחמי הקראטה שזכו במקומות מכובדים באליפות העולם באיטליה וצוות בית הספר הדסים על השיפור הניכר בבגרויות התלמידים.
כל הכבוד לכולם.

9. תכנון,תשתיות ובניה:
אושרו מספר תקציבים לעבודות תכנון, תשתית ובניה ובהם בין השאר :
ביצוע מדרכה מרחוב המייסדים עד דרך רבין
תכנון וביצוע גן ציבורי בונה הארץ-חניה ומתקני כושר
תכנון וביצוע חניה מגוננת ברחובות יערה ועדעד
בניית סככות ומעקה בטיחות בגני ילדים ברחוב הדודאים
תכנון סלילת רחוב אהבת ציון ריחן
תכנון סלילת רחוב הדרים דרום-עד השומרון.

10. בשבועות האחרונים אני מקפיד לסייר בכל גני הילדים, לצערי, לא הצלחתי להגיע כמתוכנן לגני הילדים סביון ונופר.
אני חייב לשתף אתכם במה שחיכה לי יום לאחר מכן במשרדי.
בריסטול ענק ובו ברכה מיוחדת, פרחי נייר וציורים רבים מילדי הגנים.
צירפתי לפוסט זה את התמונות, המחוות האלו, שוות בשבילי הכל.

שבת שלום וסופ"ש נפלא

שלכם,ראש המועצה