משולחנו של אבי הררי ל- 21.11.14

משולחנו של ראש המועצה אבי הררי.

תושבים יקרים,
אני שמח לשתפכם בעדכונים מהשבוע החולף והעתיד לבוא :

1. זהירות בדרכים :
אתמול נערכה הצגה לשכבה יא הדסים באולם התרבות, זהו שיתוף פעולה של מחלקת בטיחות בדרכים באגף החינוך במועצה בהובלת הגברת מרגלית צאירי, בית הספר הדסים ובחסות המטה לבטיחות בדרכים והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ומר יוסי בלגזל – מנהל בטיחות אזורי במרחב מרכז.
זוהי פעילות נוספת בין שלל הפעילויות שאנו מקיימים בנושא ואני קורא לכל התושבים להקפיד על כללי הבטיחות בדרכים - זה מציל חיים.

2. אבן יהודה יפה :
זו השנה הרביעית ברציפות שאנו זוכים בחמישה כוכבים בתחרות ארץ ישראל יפה.
התודה המיוחדת להישג מרשים זה הוא לאגף חזות אשר שנה אחר שנה מנקה, משדרג ומטפח את המושבה שלנו ומאפשר איכות חיים בסביבה ירוקה ופורחת.
התודה היא גם לכל מחלקות ואגפי המועצה שנותנים כתף,כל אחד בתחומו.
אני גאה בכם.

3. חומש בבית הספר בית אב"י :
אתמול נערך טקס קבלת חומש בבית הספר בית אב"י.
לא הצלחתי להגיע טקס אך מהתמונות המצורפות הרגשתי את האווירה המיוחדת שהיתה שם.
אני מברך את אריאלה כהנא המנהלת וצוותה ואת הורי התלמידים והתלמידים עצמם בברכת - עלו והצליחו.

4. וועדת גבולות :
כפי שעדכנתי אתכם בחודשים האחרונים אני פועל מול וועדת גבולות במשרד הפנים על מנת לקיים רצף טריטוריאלי לאבן יהודה ולקבל מקדימה צורן את אזור התעשייה ליד בית הספר הדסים ולהעביר לרשותם את שטחי אבן יהודה הצמודים להם ונמצאים מעבר לכביש 4 בחלק המזרחי שלו.
חלק מהתהליך שעלינו לעבור הוא פגישה בנושא בניסיון להגיע להסכמה עם מועצת קדימה.
השבוע נפגשתי עם מר שביט מס, ראש מועצת קדימה צורן בעניין.
ראש המועצה מר שביט מס מתנגד מטעמיו לעניין ואנו נגיע, כל אחד עם טיעוניו לוועדת הגבולות במשרד הפנים.
אמשיך לעדכן כמובן בהמשך

5. וועדת ביטחון :
בתחילת השבוע נערכה פגישה של וועדת הביטחון במועצה בנוכחות יו"ר הוועדה סגן ראש המועצה יול ברדוש, השוטר הקהילתי אבי שמואלי, קב"ט אבן יהודה שמשון זכריה ונציגי הציבור.
בוועדה ניתנו נתונים משטרתיים לנוכחים ע"י השוטר הקהילתי ,נידון התקציב השנתי בכל עניניי הביטחון, נידונו פעילויות האבטחה בישוב וכמו כן נידונו דרכים לשיפור נושא המשמר האזרחי.
אני קורא שוב לכל מי שיכול, להתנדב למשמר האזרחי ולהשתתף בשלל פעילויות להגברת הביטחון ותחושת הביטחון של התושבים.

6. היום הבין לאומי למאבק באלימות נגד נשים:
ביום ראשון הבא יתקיים באבן יהודה ערב ייחודי לציון היום הבין לאומי למאבק באלימות נגד נשים.
אני רוצה להודות לחברת המועצה לימור גיל שני מחזיקת תיק מעמד האשה המועצה ובוועדת קשרי קהילה, שממשיכה ופועלת ללא לאות במיזמים ופעילויות לקידום הנושא.
( הזמנה מצורפת)
בהמשך לפעילויות נערך אתמול מפגש נוסף שני במספר של "נשים בעסקים". מיזם משותף ללימור ויו"ר ויצו אבן יהודה הגברת אורנה דקל.
לעמוד האירוע

7. וועדת מינויים:
השבוע נערכה וועדת מינויים סטטוטורית ובה נבחר אב בית לבית הספר בכר וכן ספרנית נוספת לספרייה.
בוועדה הוחלט כי המועצה תצא במכרז חיצוני אותו נפרסם בשבוע הבא לבחירת מנהל מחלקת הרווחה במועצה.

8 . בית הספר החדש :
בשבוע הבא אצא, יחד עם מחזיקת תיק חינוך במועצה , זיו קמיני לפגישה עם סמנכ"ל משרד החינוך בנוגע להקצאה תקציבית לבית הספר החדש.
תחילת העבודות עצמם אמורות להתחיל כבר בתחילת דצמבר.

9. חבר המועצה עוז כהן :
חבר המועצה עוז כהן התמנה השבוע לתפקיד "ממונה על קידום מעמדם של אנשים עם מוגבלויות וצרכים מיוחדים ".
במסגרת תפקידו, חבר המועצה ירכז את הפעילויות השונות והרבות המתנהלות במחלקות ובוועדות המועצה השונות, יהווה כתובת לאירגונים ואנשים פרטים הפועלים בישוב ,תוך ראייה רחבה של ניצול משאבים ,ריכוז כוחות ומתן מענה מקסימלי למירב האוכלוסיות.

לפרוייקט בהתהוות הכולל קבוצת הליכה וספורט דרושים מתנדבים - מדריכים/מלווים לסיוע.
הפרוייקט מיועד לתושבים עם צרכים מיוחדים באבן יהודה. כמובן, במידה ואתם מעוניינים להצטרף כמשתתפים אתם מוזמנים לפנות ל-
חבר המועצה – עוז כהן
ozcohen9@gmail.com או 0528989749.

10. מר גדעון לירון :
שלשום, נכנסה לתוקפה התפטרותו של חבר המועצה מר גדעון לירון.
בתשובתי למכתב ההתפטרות, כתבתי לגדעון כי אני מצר על התפטרותו.
בשנת פעילותו למדתי להכירו כאיש רציני, משכיל, מחויב ונעים הליכות אשר שליחותו הציבורית בראש מעייניו.
אכן, היו ביננו מחלוקות, אך זוהי טיבה של דמוקרטיה.
אני רוצה להודות למר גדעון לירון על תרומתו כנבחר ציבור ואני בטוח כי ימשיך בפעילות ציבורית למען תושבי אבן יהודה.

בברכת שבת שלום וסופ"ש נפלא :
שלכם, ראש המועצה