משולחנו של אבי הררי ל- 28.11.2014

תושבים יקרים, אני שמח לשתפכם בעדכונים מהשבוע החולף והעתיד לבוא :

1. סל של פרחים :
במסגרת משחק ליגה מחוזית לנערים ט' אירח מועדון הספורט מתנ"ס אבן יהודה את קבוצת הפועל ג'ת.
לפני תחילת המשחק בירכתי את הקבוצה האורחת יחד עם סגן ראש המועצה וסגן יו"ר המתנ"ס עמרי פלד, מנהל המתנ"ס משה בבל פור, רכזת הספורט של המתנ"ס רותם בן דרור לייבמן ורכז הכדורסל אבי שחר.
הענקנו זר פרחים למאמן קבוצת הפועל ג'ת ושחקני אבן יהודה העניקו פרחים לכל אחד משחקני הקבוצה האורחת.
אני תקווה שכל אזרחי ישראל ידעו לכבד כל אדם ואדם באשר הוא, ללא הבדל דת או מוצא ודווקא בימים בהם אנו נמצאים, עלינו לקרב את אזרחינו הערבים שהם חלק בלתי נפרד מהמדינה כולה.
משחק הכדורסל הוא מראה, אשר משקפת את הדו קיום האמיתי.

2. מסירת אולם ספורט בכר :
בשבוע הבא יושלם שיפוצו של אולם הספורט בבית הספר בכר לרווחת תלמידי בית הספר וחוגי המתנ"ס.

3. אוטובוסים נוספים להסעות בשעת הלחץ:
לאחר מאמצים רבים ולאור הצפיפות הנרשמת בשעות מסויימות, קיבלנו אישור ממשרד התחבורה להפעלת שני אוטובוסים נוספים בשעות הלחץ.
אני מאמין כי הדבר ישפר במידה ניכרת את חווית הנסיעה ויקל על העומס.

4. הרחבת שירות לשכונת עין יעקוב:
אני שמח לעדכן כי אושר קו אוטובוס לרכבת אשר יעבור דרך שכונת עין יעקוב ויתן שירות לתושבי השכונה.
בשבוע הבא נפרסם בפירוט את המסלול החדש

5. הרחבת שירות לשכונת מכבי:
אני שמח לעדכן כי ישנה נכונות ממשרד התחבורה לאפשר מסלול נוסף של מוניות שי שיכנסו לשכונת מכבי.
אני רוצה להודות לאחראי ההסעות והקווים הציבוריים מר גידי שר אשר פועל לילות כימים ובהתנדבות מלאה בכל הנושאים הרלוונטיים בישוב.
עזרתו מתוך מקצועיות, רצון וניסיון רב שנים מאפשרים לנו להמשיך ולשפר את המערך כולו.

6. גינת כלבים :
כהמשך להבטחתנו אנו פועלים להקמת גינת כלבים לרווחת בעלי הכלבים.
בימים אילו אנו מקצים גינה זמנית ופועלים להכשרתה ונפרסם את מיקומה בהמשך וזאת במקביל לאיתור מקום לגינת כלבים קבועה אשר תעמוד בכל הקריטריונים הנדרשים.

7. סככת מגן בבית אבי :
השבוע סיימנו את התקנתה של סככה בתחנת האוטובוס בבית אבי והונחה יריעה מיוחדת על גג הסככה וכיום הסככה מוכנה לשימוש להגנת התלמידים מפני קרני השמש וגשמים.

8. בית ספר שלישי:
בשעה טובה נחתם הסכם עם קבלן להתחלת עבודה הקמתו של בית הספר השלישי.
העבודות יחלו כבר בשבוע הבא ואנו נעדכן לגבי טקס הנחת פינה מכובד ורשמי.

9. בהפתעה מרגשת, הגיעה לביתי מנהלת בית הספר בכר אביבה מורדקוביץ ונציגת הנהגת ההורים של בית ספר בכר, מיגל אבינועם אפרתי עם זר פרחים ענק וברכה כתובה משכבת ב' בבית הספר בכר המאחלת להחלמתי המהירה.
וכמו תמיד במקרים אלו, ההתרגשות מציפה אותי ואני מודה להם על המחווה המדהימה הזו ואף לכל מי שיצר עימי קשר בשבועיים האחרונים והתעניין בשלומי.
אני שמח להגיד כי חזרתי לבריאות מלאה.

10. ביטחון :
התפרצות לבתים ולדירות וגניבת רכוש אישי, הינה תופעה קשה ולצערנו הפכה למכת מדינה הפוגעת מאוד באיכות חיי התושבים.
לעתים נגנב רכוש יקר, נגרם נזק לרכוש אישי וקיימת פגיעה קשה בפרטיות ובהרגשת הביטחון האישי של התושב. רשויות אכיפת החוק ובמיוחד המשטרה שזה תפקידה אינן מסוגלת להתמודד לבד עם התופעה המדאיגה וקיימת תחושה כי רכושם וביטחונם של התושבים אינו מוגן מספיק.
הבוקר התקיימה פגישת עבודה במשרדי המועצה בנושא בין נציגי המועצה, סגן ראש המועצה ויו"ר וועדת הביטחון מר יול ברדוש, קב"ט המועצה מר שמשון זכריה לבין מפקד תחנת שדות החדש וקצין המודיעין וקצין הסיור של התחנה.
המועצה מבחינתה עושה את אשר ביכולתה להגביר את תחושת הביטחון היישובי - הקמת מערך מצלמות יישובי, הוספת רכב ממונע נוסף בלילה לטובת המשמר האזרחי בנוסף לשני כלי הרכב הממונעים של חברת השמירה.
בינואר 2015 נאייש ונפעיל את המוקד הביטחוני מוניציפלי אליו מוזרמים נתוני המצלמות 24 שעות ביממה, בבניין המועצה.
בפגישתי השבוע עם סגן ראש המועצה ויו"ר וועדת הביטחון מר יול ברדוש הוחלט על מודל חדש בהיערכות מובנית ושיטתית ברמת השכונות בישוב כדי לצמצם ככל האפשר התפרצויות לבתי מגורים ולבתי דירות.
תושבים יקרים ללא עזרתכם לא נוכל לעמוד במשימה חשובה זו.
מרכיב חשוב בהתמודדות עם תופעת ההתפרצויות לבתים מבוססת על הערכות מקומית של תושבי אבן יהודה בסיוע והנחיית גורמים מקצועיים, וועדת הביטחון והעומד בראשה, קב"ט הישוב והשיטור הקהילתי.
הערכות כזו כוללת מרכיבים של הסברה, הנחיה ושילוב התושבים בשלל פעילויות להגברת הביטחון ותחושת הביטחון.
בתחילת השבוע יציג בפניכם יו"ר וועדת הביטחון מר יול ברדוש את עיקרי הדברים ויוביל את המודל החדש אשר גובש יחד עם חברי וועדת הביטחון.
ברצוני להבטיחכם נאמנה כי הגורמים הרלוונטיים במועצה עוסקים כל העת בתופעה כאובה זאת ומחפשים כל דרך אפשרית על מנת לצמצמה.

שבת שלום וסופ"ש נפלא,

שלכם, ראש המועצה