משולחנו של אבי הררי ל- 16.1.15

משולחנו של ראש המועצה אבי הררי :

תושבים יקרים, אני שמח לשתפכם ולעדכנכם בארועי השבוע החולף והעתיד לבוא :

בזמן הסערה שחווינו כולנו בחוץ, חיממו את ליבי יוזמות רבות המהוות חיזוק נוסף ולכידות קהילתית בתוכנו.
אני שמח להציג בפניכם שישה פרוייקטים :

1. קהילה נגישה :
לשכת ראש המועצה, מחלקת השירותים החברתיים אבן יהודה ומחזיק תיק שרותים חברתיים חבר המועצה עוז כהן, מתנ"ס אבן יהודה וועדת קשרי קהילה קוראים לכם לדגל להצטרף לשולחן העגול של פרוייקט "קהילה נגישה".
פרוייקט קהילה נגישה שמטרתו להשיג שוויון הזדמנויות לאנשים עם צרכים מיוחדים ומוגבלויות באמצעות הגברת הנגישות ושילוב בקהילה הרחבה יוצא לדרך.
זהו פרוייקט מקיף במגוון תחומי חיינו ואני מצרף לכאן את הפרסום - בואו להשפיע.

2. ילדינו המיוחדים:
ביום רביעי התקיימה פגישת עבודה של תת הוועדה לנושא חינוך מיוחד אותה מובילה חברת הוועדה אורלי פינקלמן הפועלת גם בוועדת קשרי קהילה ובשיתוף עם מחלקת חינוך וועדת חינוך .
הוועדה מקדמת את הנגישות ושיתוף המידע למשפחות הילדים עם צרכים מיוחדים.
אורלי הציגה רעיון לפרוייקט מרשים של שיתוף ילדים עם צרכים מיוחדים בקהילה ובפעילויות המתנס בתחומי החינוך השונים, יחד עימה עומד בראש הפרוייקט תושב אבן יהודה אודי שרעבי.
תושבת אבן יהודה, מיכל שרעבי, התנדבה להוביל את הפרויקט וכבר חולקו צוותי עבודה מתוך אנשי הוועדה אשר יבנו את המתווה כך שיתאים לצרכי ילדי אבן יהודה.
אנו מזמינים אתכם ההורים לילדים מיוחדים להצטרף לקבוצת המשפחות שיש להן ילדים עם צרכים מיוחדים. מי שמעוניין שיפנה לאורלי פינקלמן או לאודי שרעבי בהודעה פרטית.

3. פרוייקט קהילתי המיועד לילדי הגנים ולגיל הזהב :
זהב בגן,
מחלקת חינוך בשיתוף המתנס מקדמים את פרוייקט זהב בגן.
בני גיל הזהב לוקחים חלק פעיל בהדרכה והסברה בנושא זהירות בדרכים.
פעילות בני גיל הזהב ברוכה ותורמת הרבה מעבר לנושא זהירות בדרכים.
מי מכם אשר רואה עצמו מתאים לפעילות כזו מוזמן לפנות ל איריס אלקבץ רכזת מתנדבים במתנס ( הזמנה מצורפת )
סבתא גן : כמו כן, אנו מקדמים את פרוייקט סבתא גן ובו נשלב את בנות ובני הזהב בפעילויות נוספות בגנים
למידע נוסף ניתן לפנות ל :
תאיר רווה הדס
מנהלת מדור גני ילדים
טל ישיר- 09-8915028
אימייל-ganim@even-yehuda.muni.il

4. פרוייקט קהילתי סביבתי :
חינוך סביבתי :
כחלק מתכנית הטמעת החינוך הסביבתי הוצבו השבוע קומפוסטרים חדשים במספר גני ילדים (גן מאירה, נופר, אירוס וסביון), גם במהלך שנת 2015 נמשיך ונקדם את נושא איכות הסביבה במסגרות מוסדות החינוך (גני ילדים, בתי ספר יסודיים ובהדסים) ובקרב מתנדבי "איכות הסביבה" הבוגרים. ( תמונות מצורפות )

אני מזמין אתכם לשני ערבים קהילתיים מרתקים בנושא קידום מעמד האשה בהובלת מחזיקת תיק מעמד האשה חברת המועצה לימור גיל שני, קשרי קהילה ובשיתוף ויצו אבן יהודה בראשות אורנה דקל :

5. זו התבגרותי השניה :
הרצאה על תפקיד ההורים המשתנה בתקופת ההתבגרות של ילדיהם, שלב בו עולות שאלות רבות, תהיות ומצבים בהם נמצאים ההורים בחוסר אונים.
לפרטים נוספים כנסו לעמוד האירוע בפייסבוק

6. מפגש מיוחד של "נשים בעסקים " לניהול שיחת מכירה אפקטיבית - הטיפים החשובים להגדלת העסק .
לפרטים נוספים, כנסו לעמוד האירוע בפייסבוק

7. מועצת הנוער הישובית ושביתת התלמידים :
השבוע נחשפנו כולנו למאבק התלמידים בבתי הספר התיכוניים בנושא טיולי בתי הספר, אנחנו כמועצה אינה חלק במאבק כמובן אך רציתי לשתף אתכם בתחושות חברי מועצת הנוער המושבתית שהוקמה זה מכבר.
שקד חרמוני נציגת המועצה:
" אני חושבת שהשביתה היא הצעד הנכון .
אני בטוחה שמועצת התלמידים והנוער הארצית עשתה הכל למציאת פתרון אם הם הגיעו לכך ששובתים.
הטיולים הם דרך נפלאה לצאת מהשיגרה להיות יחד עם חברים תוך כדי הכרת הארץ.
השביתה נועדה להראות שאנחנו התלמידים מוחים נגד ביטול הטיולים .
ביטול הטיולים יגרמו לכך שהשגרה הבית ספרית תשאר כמו שהיא והערכים הישראלים והלמידה שבאים יחד עם הטיולים לא יתקיימו ויהיה פספוס גדול על גביהם של התלמידים. "
אני חש גאווה על המעורבות הרבה של נוער אבן יהודה ובשבוע הקרוב אקבל אותם למשרדי לשם אישור המועצה להרכב שהתגבש

8. מזג האויר :
אנו כמועצה נערכנו מבעוד מועד לסערה שפקדה את אזורנו בשבוע החולף.
אני רוצה להודות מכאן, לכל עובדי החזות, אשר נרתמו לפני, בזמן ואחרי הסערה אשר בזכותם הצלחנו לצלוח את הסערה במינימום נזקים ולתת שירות מלא ,נרחב , מהיר ורציף לתושבים.

9. פיקוד העורף:
אנו ממשיכים לתרגל את המועצה והישוב לקראת כל ארוע בטחוני שהלוואי ולא יבוא.
בתאריך ה 20.01.15 יערך תרגיל וביקורת של פיקוד העורף באבן יהודה.
בתרגיל הקודם, הגענו למדדים הגבוהים ביותר וקיבלנו את הערכה הגבוהה של פיקוד העורף למכונתנו.
כמה חודשים מועטים ביותר לאחר מכן התרגש עלינו מבצע "צוק איתן" ואז הבנו ביתר שאת כמה היה חשוב והכרחי לתרגל שוב ושוב את כל המערכים הבטחוניים.
אנו נפרסם בהמשך את הפרטים המדוייקים.

10. גינת כלבים :
הבטחות צריך לקיים :
ברחוב ברקן פינת הסחלב ,הוכשרה על ידי המועצה גינת כלבים זמנית.
המתחם נבנה עבורכם בעלי הכלבים ועבור כלבכם.
העבודות עדיין בעיצומן – יחד עם זאת ניתן כבר להשתמש בה .
אנא שמרו על המתחם מתקניו וניקיונו ונהגו בהתאם להוראות:
א. השימוש בפארק ובמתקניו הוא באחריות בעלי הכלבים בלבד.
ב. הכניסה מותרת לכלבים מחוסנים המוחזקים ברישיון בלבד.
ג. ניתן לשחרר את הכלבים באחריות הבעלים.
ד. אין להכניס כלבים מסוכנים או/ו תוקפנים.
ה. אין להכניס כלבות בתקופת הייחום.
ו. יש לוודא שהשערים החיצוניים סגורים בעת שחרור הכלב.
* שימו לב – יש סוגר ביטחון עליון – בשער הכניסה!!
ז. יש לאסוף את צרכי הכלבים ולהשליכם לפח האשפה.
ח. יש להשקות את הכלבים בכלים המיועדים לכך בתוך המתחם
המגודר.
ט. אין להשתמש במתחם בשעות המנוחה :
(השימוש אסור בין השעות 14:00-16:00 ו- 23:00 ועד 7:00).
י. יש להקפיד על השקט והתחשבות בשכנים.

מכאן אני רוצה להודות לחבר המועצה עוז כהן, שעבר בשיתוף פעולה מלא עם בעלי הכלבים, לא נח ולא הניח לרגע, עד שהפרוייקט המבורך קרם עור וגידים.

הנאה מרובה לכם ולכלבכם.

שבת שלום וסופ"ש נפלא,