משולחנו של אבי הררי 27.2.15

משולחנו של ראש המועצה אבי הררי :
תושבים יקרים, אני שמח לשתפכם ולעדכנכם באירועי השבוע החולף והעתיד לבוא :

1. ביטחון הישוב :
במהלך השבוע נעשתה פעילות מיוחדת על ידי יחידת 101 של המשטרה.
נערכו תצפיות בסיוע תושבים בבתים הסמוכים למקומות מועדים לפריצה וכמו כן לאור לקחי העבר נערכה פעילות כנגד שימוש בנפצים.
יש לציין כי לא דווחו עבירות רכוש במהלך השבוע וישנה מגמת ירידה בעקבות הפעילות גם בנושא הנפצים.
אני מבקש מכולכם, אנא שימרו על בני הנוער ובדקו בשבע עיניים את נושא הנפצים, מעבר לפגעי הרעש, הנפצים הינם חומרי נפץ לכל דבר ובמקרים רבים גורמים נזק גופני חמור למשתמשים בהם ולעוברי האורח.
אני רוצה להודות לאבי שמואלי השוטר הקהילתי, לקב"ט שמשון זכריה, למשטרת שדות, למפקד התחנה משה פינצי' שנכח בכל הפעילות השבועית על שיתוף הפעולה הנרחב עמנו ,למתנדבי המשמר האזרחי והיום אני רוצה גם לציין את סיירת האופניים של מתנדבי המשמר האזרחי על פעילות מסורה וחשובה.

התייחסות לעניין הידיעות האחרונות שקראתם על תושב אבן יהודה שנעצר בחשד לתקיפת שוטר.
ממה שניתן לפרסם, המקרה התרחש בכביש סמוך לישוב אחר בשרון ולא באבן יהודה ואין לכך קשר לפעילות הנוכחית.
לגבי חברת האבטחה בישוב:
חברת האבטחה הינה חלק בלתי נפרד מתפיסת הביטחון של הישוב, הנחיתי את קב"ט הישוב לברר עד תומו את עניין האיחור בסגירת השערים, הנושא טופל בחומרה והחברה נקנסה.
הקב"ט ימשיך לפקח ולעקוב באופן רציף על פעולת החברה.
אני רוצה להדגיש כי טובת ביטחון הישוב לנגד עיניי ולא אהסס לנקוט בכל פעולה במידה וישובו הפרות כגון אלו או אחרות.

2. חנניה הטלי:
אתמול בערב הוזמנתי למסיבת יום הולדת 90 לחנניה הטלי ששימש במשך שנים רבות סגן ראש המועצה.
בנוסף לבני המשפחה, הגיעו לכבדו עובדי מועצה לשעבר ועובדים כיום, ראש המועצה לשעבר זיוה בן דרור ,סגן ראש המועצה לשעבר חן ריבובסקי,חבר המועצה ומזכיר מועצת הפועלים לשעבר יהודה נתן.
כל המשתתפים נשאו ברכות ואף אני ברכתי וציינתי את פועלו של חנניה.
מכאן, שוב, אני רוצה למסור לו מזל טוב ותודה על המסירות הרבה ופועלו למען הישוב.

3. מרחבי מצוינות :
אתמול סיירתי יחד עם מחזיקת תיק חינוך במועצה זיו קמיני, מנהל בית הספר הדסים אלי בצלאל ויו"ר פורום הורי הדסים חוה סנדיק במרחבי המצוינות של בית הספר להביע כבוד והערכה למרחב מצוינות חלל בהנחייתה של תושבת אבן יהודה עדי ניניו על זכייתם במקום השלישי באולימפיאדת החלל הארצית לפני כחודש.
עדי קיבלה מידי תעודת הוקרה מיוחדת על הישגיה עם התלמידים.
כמו כן, הגיענו כולם גם למרחב הרובוטיקה .
תלמידי הרובוטיקה זכו בפרס על תכנון טכני של רובוט ועלו לגמר הארצי שיתקיים בשבוע הבא.
שאפו לנוער שלנו

4. מועצת נוער :
אתמול התקיימה במשרדי פגישת עדכון בנוגע למועצת הנוער של אבן יהודה בנוכחות סגן ראש המועצה עמרי פלד, מגי אבינועם אפרתי האחראית על מועצת הנוער וסגן ראש המועצה ויו"ר המתנ"ס דרור ריבובסקי.
אני רוצה להודות למגי, על שבחודשים ספורים, הקימה את מועצת הנוער, זהו נושא חשוב מאין כמוהו ותורם רבות לנוער אבן יהודה.

5. מרוץ אבן יהודה :
ב 14 למרץ יתקיים מרוץ אבן יהודה ה 7.
בכל שנה כמות הרצים עולה ועולה, רצים רבים על משפחותיהם מגיעים מכל הארץ.
אני מצרף לפוסט זה את הפרטים להרשמה ( מצורפת תמונה ) - בואו בהמונכם.

6. ועדת לב השרון :
מחוז תל אביב והמרכז בשיתוף ועדת לב השרון, מזמינים את ציבור עורכי הדין להשתתף באירוע השקת ועדת לב השרון שהוקמה על ידי סגן ראש המועצה עו"ד יול ברדוש ושני עורכי דין נוספים מאבן יהודה.
באירוע תתקיים הרצאה על ידי פרופ' גבריאלה שלו שגרירת ישראל באום לשעבר ואף היא תושבת המקום.
האירוע יתקיים בבית יחיאל ( כל הפרטים בתמונה המצורפת לפוסט זה), היה לי הכבוד להיות מוזמן לפתוח את הערב ואני מאחל ליול להמשיך ולפתח מיזם זה אשר נותן לאבן יהודה תוספת מכובדת ליוקרתה.

7. תשתיות :
בשבוע הבא נפרסם את כל התב"רים החדשים בפירוט.
חלק נרחב מהם יחול על כביש העצמאות ובניית כיכרות לאורכו בצמתים בעייתיים דבר אשר יאט את התנועה ויהפוך אותו לבטוח יותר
כמו כן אנו עומדים בפני תכנון וביצוע טיפול בתשתיות רחוב אהבת ציון, רחוב ריחן ושיפוצי קיץ בגני הילדים ובתי הספר.

8 . ספורט :
כמידי שישי, אתם מוזמנים למשחק נוסף במסגרת ליגת העל נשים בכדורעף בין מכבי "גלי משה" אבן יהודה ל מ.כ חיפה נווה שאנן באולם ספורט על שם רלף קליין בשעה 13:30.
בואו לעודד בהמונכם.

9. שוק תחפושות :
ביום שלישי האחרון, סיירתי בשוק התחפושות שקיים המתנ"ס. נהניתי מאוד לראות את הילדים והוריהם שמכרו תחפושות ישנות, משלוחי מנות, מאפים תוצרת בית, עמדות איפור וקעקועים
מאות אנשים גדשו את האירוע מכרו, קנו ובעיקר נהנו.

10. אירועי פורים בשבוע הבא :
אני מצרף בתמונות את כל אירועי הפורים בשבוע הבא :
כפי שתוכלו לראות, אנו משופעים באירועים קהילתיים, לכל תושב המקום והאפשרות לחגוג כפי הראוי בעיניו.
זהו עיקרון מרכזי בעיניי, לתת לכל זרם ולכל קבוצה ולכל פרט את האפשרות לנהל חייו לפי אמונתו ודרכו.
אני רוצה לאחל לכולכם, חג פורים שמח ומאושר.

שבת שלום וסופ"ש נפלא,

שלכם, ראש המועצה