משולחנו של אבי הררי ל- 13.3.15

משולחנו של ראש המועצה אבי הררי :

תושבים יקרים, אני שמח לשתף ולעדכנכם באירועי השבוע האחרון והעתיד לבוא :

1. תנופת פיתוח :
בית ספר ראשונים ממשיך ונבנה אל מול פנינו הנרגשות, אנו עומדים בכל זמני התכנון ובספטמבר יפתח שעריו לתלמידים.

אני שמח לבשר כי בעקבות דרישתי, קופת חולים כללית תתחיל בתכנון הרחבת הסניף באבן יהודה.
עם כל הרצון לשמור ולשמר את אחד הבניינים הראשונים במושבה, באבן יהודה חל גידול משמעותי באוכלוסייה ואנו צופים גידול משמעותי נוסף.
על כן, אנו חייבים להתאים עצמנו ולצפות אל עבר העתיד.
כבר עכשיו אנו סוללים מרחב חדש לחניה על בצדו המערבי של כביש ההסתדרות.

אנו ממשיכים בתנופת הפיתוח ושדרוג מעברי הדרך :
ביצוע מעגל תנועה חדש בצומת רחוב דרך רבין והשרון
ביצוע מדרכה ומסלול אופניים ברחוב המייסדים, מכיכר רבין ועד כיכר העצמאות
ביצוע של חניה ציבורית בשכונה הירוקה (בונה הארץ)
סיום עבודות בגן ציבורי חדש בשכונה הירוקה (בונה הארץ )
שיפוץ רחוב הגליל, השלמת מדרכה, קרצוף וריבוד אספלט
שלבי ביצוע של תעלת ניקוז וחיבור התעלה לכביש 4 ברחוב קיבוץ גלויות.
שיפור רחוב העצמאות ובעתיד יתוכננו הסדריי תנועה לבטיחות נסיעה בדרכים.
במסגרת ביצוע שיפוץ כביש ההסתדרות, בוצעה הנגשה ושיפור כניסה למחלקת חינוך ורווחה.

2. משל"ט ומערכת crm :
אני שמח לבשר כי המשל"ט החל לעבוד באופן מלא, מוקדנים מאיישים את חדר המשל"ט 24/7 למעט מכניסת השבת עד לצאתה, בזמן זה כל הפניות עוברות למוקד בן ביטחון.
במשל"ט הוטמעה מערכת crm אשר מאפשרת ניתוב וייעול פניות התושבים.
אתם מוזמנים לפנות למוקד המועצה בכל עניין שהוא ופנייתכם תועבר ישירות לגורמים הרלוונטיים תוך מעקב מסודר ודיגיטלי אחר אופן טיפול הפניה.
אנו בתקופת הרצה ואני בטוח כי בחודשים הקרובים המערכת תכנס לעבודה יעלה ורציפה.
זהו אחד הפרויקטים החשובים ביותר שלנו וכל כולו למען שיפור רווחת התושבים.

3. צופים :
אתמול הועבר שרביט ראש שבט הצופים מסגן ראש המועצה דרור ריבובסקי לתושב אבן יהודה טל הרמן.
יותר מחמש שנים תמימות, עמד דרור בראש תנועת הצופים, דרור הביא את התנועה לאחד מהמרכזים הקהילתיים והחינוכיים החשובים ביותר במושבה.
80 אחוזים מילדי ד', ה', ו' נמצאים בצופים, מעל ל 950 חניכים ! זהו נתון אשר מעיד יותר מכל על היות הצופים לאבן שואבת לילדי הישוב.
דרור עשה זאת בצניעות, בעבודה קשה, בניהול שקט וסמכותי, בבחירת אנשי צוות מעולים.
אני רוצה להודות לדרור, על תרומתו הרבה לקהילה שלנו ולאיכות חיינו ולחינוך ילדנו.
ולראש השבט הנכנס, טל הרמן, אשר נבחר מתוך מועמדים רבים, אני רוצה לאחל דרך צליחה - הצלחתך - הצלחת כולנו.
( מצורף מכתבו של דרור ריבובסקי )

4. יום האישה הבין לאומי ומעמד האישה :
השבוע נחגג יום האישה הבן לאומי ובאבן יהודה נערך מפגש מיוחד של המועצה בשיתוף המתנ"ס בבית יחיאל.
אחד הדברים הראשונים שעשיתי עם כניסתי לתפקיד, הוא למנות את חברת המועצה לימור גיל שני לתפקיד מחזיקת תיק קידום האישה.
יחד עם יו"ר ויצו אורנה דקל, יזמה לימור מיזמים רבים בתחום ופעלה רבות בנושא.
מבחינתי, כל יום הוא יום האישה, היכולות והתרומה של הנשים בכל תחומי חיינו מוכיחים שוב ושוב את עצמתן. אני רואה חשיבות רבה בקידום הנושא ואנו נמשיך ונתמוך בכל פעילות רלוונטית.

5. בית הספר בכר :
אני רוצה לברך את מנהלת בית הספר בכר, אביבה מורדקוביץ וצוותה על המשך חתירתה לאיכות ומצוינות.
בית הספר זכה בפרס חינוך גופני ע"י משרד החינוך וזה המקום לציין את מיכל סניור וצוות החינוך הגופני בבית הספר, ואף קיבל במה מיוחדת בפרסום משרד החינוך על המסלול המתוקשב בבית הספר

כמו כן, היום השתתפתי בפרוייקט מעשים טובים של בית הספר,
הנהגת ההורים וההורים, יחד עם הילדים החלו להקים גם שעשועים מיוחד הבוקר, יחד עימם, צבענו גלגלים משומשים שיהוו חלק מהגן.
תודות וברכות להנהלת בית הספר, ליעל פדר והנהגת ההורים, להורים ולילדים, לאמנית דורית פרזמן ולכל המתנדבים.

6. בית ספר בית אב"י : יום פתוח
היום נערך בבית אב"י יום פתוח להורים ויום ההורה המעשיר.
במסגרת החלק הראשון של היום- הוזמנו ההורים לצפות בתוצרי התלמידים מחצי השנה שעברה והודרכו ע"י תלמידים-דיילים, במסלול שאורגן מראש, וכלל צפייה במקהלת בית הספר וקבוצת נגנים מכיתות ה', עיון בעבודות אומנות וביצירות מתוקשבות, סיור בפינת החי ובשיעור חיות, כניסה למעבדת המחשבים והמדעים, בשיעור ערבית וכן הוזמנו לצפות בשיעורים של כל הכיתות, בהן נערכו שיעורי צפייה. דגש רב הושם על השימוש במערכות המחשבים / הטאבלטים של בית הספר וההורים היו שותפים למשחקים, פעילויות ויישומים, איתם עובדים הילדים במהלך השנה.
ברכות למנהלת בית הספר אריאלה כהנא, לסגניתה יעל הרץ להנהגת ההורים ולמיטל וורנשטיין, מהנהגת ההורים, שלקחה על עצמה לארגן ולנהל יום זה, שעבר בהצלחה רבה!

7. ציונות :
ההסתדרות הציונית העולמית והמועצה הציונית בישראל מעלות בימים אלה את חידון הציונות השני, שעתיד להתקיים בחודשים הקרובים בארץ ובעולם, ולהגיע לשיאו בשידור חגיגי במוצאי יום העצמאות בערוץ 10.
אתם מוזמנים להכנס ללינק

8. מסע ישראלי 2015 :
מסע ישראלי 2015, שכבת יא הדסים. ביום שישי מגיע המסע הישראלי לאחד מרגעי השיא שלו. במסגרת מעגל הזהות אני והיהדות, מקבלים הנערות ונערים את השבת במעגלי שירה ברחבת הכותל.
עם ישראל חי כך שרים הילדים, עם ישראל חי זוהי בהחלט התחושה ברחבת הכותל.
יחד עמי מחזיקת תיק חינוך זיו קמיני, סגן ראש המועצה דרור ריבובסקי, מנהל בית הספר הדסים אלי בצלאל, יו"ר פורום ההורים חוה סנדיק , יו"ר ועד ההורים שגיא אשכנזי וסגניתו הילה בן דוד וכולנו עומדים ומתרגשים.

9. מרוץ אבן יהודה :
ספורטאים יקרים,
גם השנה אבן יהודה שמחה לארח את המרוץ המסורתי בו משתתפים גברים, נשים, נוער וילדים, רצים מקצועיים וחובבים, שמגיעים מכל קצוות הארץ.
גם בשנה זו, שמה לעצמה המועצה בסדר עדיפות גבוה את נושאי החינוך, הקהילה והפנאי, כשהספורט והחינוך לספורט הוא חלק מרכזי ואינטגרלי בהם.
השנה חנכנו אולם ספורט חדש בעלות של מיליוני שקלים לטובת בית ספר "בכר" , קבוצות כדורעף הנשים באבן יהודה הגיעו להישגים מרשימים, וחוגי הספורט במתנ"ס מלאים עד אפס מקום בילדים ונוער שמגשימים הלכה למעשה את החינוך לאורח חיים בריא וערכי מצוינות.
לראשונה באבן יהודה הוקצה על יד המתנ"ס מקצה מיוחד כחלק בלתי נפרד של המרוץ באורך 500 מטרים הליכה עבור הגיל השלישי.
זהו אחד הפרויקטים של תושב אבן יהודה ופעיל חברתי שנים רבות , יוסי גור ארי, בהם הוא משלב את הגיל השלישי בפעולות קהילתיות חברתיות.
אני מודה לצוות המנהל של המתנ"ס לצוותו ועובדיו על המשך הפעילויות בכל תחומי חיי הקהילה
בהצלחה לרצים.

10. אני מרכין ראש ושולח תנחומי בשמי ובשם חברי המועצה, עובדיה ומתנדביה על לכתו של גמלאי המועצה בצלאל שרעבי.
אני מחזק את ידי המשפחה - שלא תדעו עוד צער.

שבת שלום וסופ"ש נפלא,

שלכם, ראש המועצה