משולחנו של אבי הררי ל- 1.5.15

להלן העדכון השבועי משולחנו של ראש המועצה

תושבים יקרים שלום רב,

1. בית ספר ראשונים

בניית בית הספר היסודי החדש, ראשונים, מתקדמת על פי לוח הזמנים שנקבע. בשבוע הבא תחל יציקת הגג בקומה השלישית. במהלך חודש מאי נקיים טקס הנחת אבן פינה לבית הספר, במעמד יו"ר הכנסת, ח"כ יולי אדלשטיין, ובהשתתפות חברי מליאת המועצה, אורחים ונכבדים נוספים. עדכונים לגבי הטקס יתפרסמו בקרוב.

2. הדסים

השבוע ערכתי פגישה בהשתתפות, חברת המליאה, מחזיקת תיק החינוך, זיו קמיני, יו"ר הפורום המנהל, חווה סנדיק, מנהל הדסים, זאב טויטו, וראש מועצת קדימה צורן, שביט מס, מנהלת מח' החינוך קדימה-צורן, רחל זהבי. בפגישה דנו במספר דרכים משותפות לשתי הרשויות, לשיפור ושדרוג ההשקעות והתכנים הפדגוגים בבית הספר הדסים.

3. מעיינות השרון

לאור תלונות רבות של תושבי אבן יהודה והמועצות השכנות, על תאגיד המים והביוב, מעיינות השרון, קיימתי ביחד עם שותפי, ראשי הרשויות, פגישה עם מר אפי דביר, הממונה מטעם רשות המים על תאגידי המים והביוב. בישיבה הצגנו את חוסר שביעות הרצון שלנו מהתנהלות התאגיד ואת מגוון הבעיות והתקלות אותם חווים התושבים ביום יום.
בישיבה הוחלט כי לתאגיד ימונה מנכ"ל מלווה לתקופה של שלושה חודשים שייבחן את התנהלות החברה. לאחר מכן יגיש דו"ח ובו ייפרט את הדרכים והפעולות שיש לנקוט להבראת והתייעלות התאגיד.

4. חשיבה לוגית

המועצה המקומית אבן יהודה רואה חשיבות רבה בהפניית תקציבים ומשאבים לגני הילדים ובתי הספר, מעבר לסכומים אותם מעביר משרד החינוך. אנו במועצה, החלטנו להעשיר בחוגים, מתקציב הרשות המקומית, את ילדי גני הילדים. התכנים שמוקנים לצעירים, הינם בנוסף ומעבר, לתוכנית הלימודים שנקבעה על ידי משרד החינוך. חוג חשיבה לוגית, מעניק לילדים יכולות חשיבה "מעבר לקופסה" ונותן להם כלים להתמודד, ליזום, ליצור ולפתח חשיבה שונה ויצירתית.

5. עץ המוצצים

היום, שישי, השתתפתי בטקס חנוכת עץ המוצצים של ילדי גן נרקיס. יוזמה ברוכה של הגננת, רחלי, ומנהלת מח' הגנים של המועצה, תאיר רווה, שנועדה להקל על כל ילד להיפרד מהמוצץ האישי הפרטי שלו.
הטקס נערך בגן המשחקים ליד בוני הארץ בנוכחות הורי הילדים, מפקחת הגנים, אפרת קויפמן, יועצת הגנים, מירב כהן ואורחים נוספים. אני מבקש להודות לגננת הגן רחלי, וגננת המשלימה גאולה, ולסייעת מירי. יישר כוח להורים ולילדים.

6. ל"ג בעומר

אירועי ל"ג בעומר החלו באבן יהודה ובמספר מוקדים הדליקו מדורות. בקישור הזה  תוכלו להתעדכן היכן ניתן למקם מדורה. שימו לב לכללי הזהירות והבטיחות.

7. קהילה

השבוע, בעת הסיור היומי ברחבי המושבה, פגשתי את דורית ויורם רביב. השניים אחראים לפיסול הסביבתי, הצבעים היפים, השימוש במחזור כאמצעי תפאורה וקישוט במעגלי התנועה ובשטחים הציבוריים. אני מבקש להודות להם ולפרגן לדורית ויורם על ההתנדבות והתרומה לקהילה והכול בחן, יופי ומקצועיות רבה. יישר כוח ותודה.
אני קורא לכול הפסלים באבן יהודה, לתרום מהידע והאומנות שלהם למען איכות הסביבה, טיפוח היישוב והפיכת המושבה ליפה וצבעונית יותר. המעוניינים לפנות לרונית, מנהלת לשכת ראש המועצה בטל': 09-8915000

8. כדורסל

ברכות לקבוצת ילדים ח' שזכתה באליפות מחוז השרון לשנת 2014-15. במשחק שנערך ביום שלישי האחרון באולם הספורט ע"ש רלף קליין גברה הקבוצה על מכבי נתניה. האווירה באולם הייתה מחשמלת והקהל הרב והמדהים שהגיע, תמך ודחף את השחקנים.
בסיום המשחק הענקתי ביחד עם יו"ר המתנ"ס, דרור ריבובסקי, ומנהל המתנ"ס משה בבל פור, את הגביע לילדים, ולאחר מכן, כמיטב המסורת הילדים גזרו את רשת הסל כסמן לאליפות.
קבוצת הבוגרים שהבטיחה את זכייתה באליפות ובעליה לליגה א' תשחק ביום א' הקרוב בשעה 20:00 וגם כן תחגוג את הזכייה. התושבים מוזמנים לעודד.

9. תקשוב בבית אב"י

בית החינוך בית אב"י פורץ דרך ביישום פדגוגיה חדשנית. בביה"ס הותקנה תשתית אינטרנט, מהמתקדמות בארץ המאפשרת יישום פדגוגיה חדשנית.
במסגרת ההשקעות הרבות בחינוך, המועצה החליטה לקדם את נושא התקשוב בבתי הספר. בבית החינוך, בית אב"י, יושמו פתרונות תקשורת אינטרנט מהמתקדמים בארץ. כעת בית הספר נמצא בשורה הראשונה של מערכת החינוך הארצית.
המערכת החדשה מאפשרת איחוד מספר קווי אינטרנט רגילים, ומספקת לביה"ס גלישה במהירות של 800 מגהביט לשנייה!!! בנוסף, מותקן בביה"ס שרת פרוקסי המאיץ את הגלישה ומסנן את התכנים באופן המגן על התלמידים, ומקנה גלישה בטוחה ברשת.
גם מערכת האינטרנט האלחוטי Wi-Fi) ) הוחלפה במערכת בטוחה, "מנוהלת" שמספקת מהירות גלישה גבוהה ביותר בעוצמות שידור מינימליות. קרינת המערכת אפסית ומבטיחה גלישה בטוחה ברשת לעשרות המחשבים הפועלים בבית הספר.
אנו נמשיך להשקיע על מנת שילדינו באבן יהודה ייהנו מרמת תשתיות ותנאים טובים ואיכותיים יותר.

10. ספורטאים צעירים בבית אב"י ובבכר

ברכות לספורטאים הצעירים מבית ספר בכר ובית החינוך בית אב"י. נבחרת האתלטיקה של בתי הספר, תלמידי ותלמידות כיתות ה', השתתפו בתחרות אזורית שנערכה במכון וינגייט.
הספורטאים התאמנו בהתמדה ובנחישות לקראת התחרות, גילו אחריות, יוזמה ואכפתיות רבה.
כל הכבוד והרבה הצלחה בהמשך.

11. לוגו חדש לספרייה

אני רוצה לברך את רחלי צעירי, שזכתה בתחרות עיצוב הלוגו של הספרייה המחודשת. רחלי המוכשרת בת אבן יהודה, תרמה את השי שקיבלה לילדי המועדונית. הלוגו שעיצבה נבחר מבין מספר מודלים וילווה את הספרייה בשנים הבאות.

12. מדצ"ים מצטיינים

אבן יהודה גאה בתנועות הנוער שפועלות במושבה. בכנס ארצי למדריכים צעירים משכבת י' של מנהל חברה ונוער, השתתפו מד"צים בשנת המשימה (שכבה י') מכל הקבוצות הפעילות בשישה מחוזים שונים בארץ.
עשרים מד"צים מאבן יהודה השתתפו בכנס שכלל טקס מחוזי (מחוז מרכז), תחרות ניווט ספורטיבי בפארק נאות קדומים ולבסוף עצרת מרכזית עם כל שאר קבוצות המד"צים.
בעצרת המרכזית חולקו תעודות לשישה מד"צים מצטיינים מתוך מאות בני הנוער בעצרת. אחד המצטיינים הארציים שזכה למעמד הכבוד הוא עומר רייז'י (16) מאבן יהודה.

שבת שלום,