בקרוב ! אתר אינטרנט חדש וחדיש למעוצה מקומית אבן יהודה !!

משולחנו של ראש המועצה אבי הררי ל- 22.5

תושבים יקרים, שלום רב,

במוצאי שבת, נחגוג את חג השבועות. זהו אחד המועדים היפים והחגיגיים שלנו. שבועות הוא אחד משלוש הרגלים, ונקרא גם חג מתן תורה, ובהתאם לכך מציינים את קבלת התורה בתפילות החג, קריאה בתורה בפרשת מעמד הר סיני ועשרת הדיברות.

כמו כן, ביום זה הייתה מתחילה תקופת הבאת הביכורים, טקס שיש עמו עלייה לרגל למקום המקדש, ובמהלכו העם מודה לאל על הארץ שניתנה לו, תוך הבאת ביכורי אדמתם למשכן ולבית המקדש,
וְלָקַחְתָּ מֵרֵאשִׁית כָּל-פְּרִי הָאֲדָמָה אֲשֶׁר תָּבִיא מֵאַרְצְךָ אֲשֶׁר ה' אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ וְשַׂמְתָּ בַטֶּנֶא וְהָלַכְתָּ אֶל-הַמָּקוֹם אֲשֶׁר יִבְחַר ה' אֱלֹהֶיךָ לְשַׁכֵּן שְׁמוֹ שָׁם.

בסוף השבוע, השתתפתי בטקסי חג השבועות בגני הילדים ובבתי הספר ביחד עם ילדי המושבה. ילדי בית החינוך בית אב"י, צעדו בתהלוכה מבית הספר לגינת הספרייה ושם השתתפו בטקס הבאת ביכורים. ילדי בית הספר בכר, השתתפו בטקס שבועות מסורתי שכלל מיצגים חקלאיים כמיטב ערכי החג. אני מבקש לאחל לכל תושבי אבן יהודה, חג שבועות שמח.

גני ילדים
לאחר הנחת אבן הפינה לבית חינוך "ראשונים", אנו ממשיכים בתנופת פיתוח התשתיות. השבוע הונחה אבן פינה לשני גני הילדים החדשים ברחוב ההדרים פינת השרון. שני הגנים שנבנים בעלות של 2,500,000 ₪ צמודים למתחם בוני הארץ ובנייתם אמורה להסתיים עד תחילת שנת הלימודים.

תיכון הדסים

ביום חמישי האחרון, נערך טקס סיום הלימודים של שכבת יב', בתיכון ויצו הדסים. בוגרי המושבה סיימו את לימודיהם וכעת ממתינים לקראת הגיוס לצה"ל. אני מבקש להודות למנהל הכפר, זאב טויטו, מנהל התיכון, אלי בצלאל ולכל צוות המורים, מחלקת החינוך וועד ההורים המסור, על ההשקעה והנתינה למען הצלחת ילדינו. ולכל ילדי אבן יהודה, אתם יוצאים לדרך חדשה מלאה משימות ואתגרים. על כתפיכם ילקוט מלא בכלים אותם רכשתם בבית הספר היסודי ובתיכון. צאו לדרך, כבשו פסגות חדשות והגיעו להישגים כבירים. צאו לשלום וחזרו בשלום.

חוג חשיבה לוגית

המועצה המקומית אבן יהודה פועלת לאורך כל השנה לשפר ולשדרג את המערך הפדגוגי בבתי הספר ובגני הילדים, זאת, מעבר לתוכנית הלימודים שנקבעה על ידי משרד החינוך. כחלק משיפור ושדרוג מערכת החינוך, נהנים ילדי הגנים, מחוג חשיבה לוגית, שממומן על ידי המועצה.
במסגרת חוג חשיבה לוגית, נחשפים הילדים לפרויקט פיתוח חשיבה דרך משחק השחמט ומשחקים נוספים. הכוונה להתחיל בלימוד משחקי חשיבה בהם הזיכרון המוטורי של הילד מצטיין בקליטה קלה ומהירה, הבאה לידי ביטוי באופנים שונים, דוגמת היכולת ללמוד שירים ושפות ביותר קלות.

ספרייה

בימים אלה חוגגים ברחבי הארץ את חודש הקריאה והספרות המגיע לשיאו בשבוע הספר. במערכת החינוך ובספרייה היישובית של המועצה המקומית אבן יהודה, יתקיימו פעילויות ואירועים מגוונים.
במחלקת החינוך של המועצה מדגישים את יישום התכנית לעידוד קריאה ושיח סביב נושאים רבים ובעיקר, ערכים ומורשת.
ספריית המושבה מתחדשת כל העת בספרים נבחרים חדשים שמגיעים לספרייה ומוצעים לכלל התושבים. אני קורא לכל התושבים להגיע לספרייה ולקחת חלק בפעילות ובאירועים.

אזור התעשייה

המועצה המקומית אבן יהודה תפרסם במהלך החודש הקרוב תב"ר (תקציב בלתי רגיל) של 13,000,000 ₪ לביצוע עבודות פיתוח ושדרוג אזור התעשייה של המושבה. הנחתי בתחילת הקדנציה את הגורמים המקצועיים במועצה, להכין תוכנית עבודה מסודרת ובה בנוסף לגיבוש מדיניות, יקבעו יעדים ומטרות לביצוע, שיהפכו את אזוה"ת שבאבן יהודה לאטרקטיבי, כך שיהווה אופציה ראויה בפני גורמים פוטנציאלים. על מנת שנוכל להמשיך ולפתח תשתיות נוספות, הוציאה המועצה חיובים לבעלי המגרשים. בכסף שייכנס מהיטלי הפיתוח, מתכוונת המועצה להמשיך ולהשקיע במתחם.

מוניות שי לי

לאחר פגישות ומאמצים רבים, הגעתי לסיכום עם הנהלת מוניות שי – לי, על כניסת מוניות לשכונת מכבי. בקישור זה ניתן להתעדכן לגבי שעות השירות. שאר הקווים והשעות למושבה, נותרו כפי שהיו.

גינת הכלבים

גינת הכלבים עברה בדיקות של וטרינרים. למרות שלא נמצאו ליקויי בטיחות, המועצה השקיעה בשיפור ושדרוג המתחם. בנוסף, קבענו מועד למפגש. כל הפרטים כאן

מעיינות השרון

השבוע נפגשתי עם מר ניר בר לב, שמונה למנהל מלווה לתאגיד המים והביוב, מעיינות השרון. מר בר לב עוסק שנים בתחום ויש לו ניסיון רב בנושא תאגידים ומשק המים והביוב. בפגישה, הצגתי בפניו את כל הבעיות והתקלות בממשק בין תושבי המושבה לתאגיד. הדגשתי בפניו את הצורך בשיפור השירות לתושב, המענה המהיר והמקצועי והצורך במתן תשובות ופתרון מיידי למפגעים בהם מטפל התאגיד. אני מקווה שניר יביא לשינוי לטובה.

מועדון יזמות אבן יהודה

המפגש הבא של מועדון היזמות של אבן יהודה יתקיים השבוע, ביום רביעי ה27/05 בשעה 20:30 באולם ויצו (מתחת לבניין המועצה). ההרצאה תעסוק בנושא "הגנה ורישום של סימני מסחר ומדגמים", הדרך לבחירה נכונה של סימן מסחר ורישומו, חשיבה קדימה על בעיות צפויות על מנת לבחור נכון וקצת על הדרך לרישום ואופציות לרישום בחו"ל.
המרצה: עו"ד דור כהן צדק, שותפת הון במשרד עו"ד ועו"פ פרל כהן צדק לצר ברץ, מהמובילים בישראל בתחום הקניין הרוחני.

ליעד ליפשיץ

אני מבקש לברך את ליעד ליפשיץ וכל בני ביתה. אין ספק שהשקעה, התמדה, כוח רצון בנוסף להרבה כישרון, הם סגולה להצלחה. ליעד מאבן יהודה התקבלה ללהקת הבלט הישראלי. כבוד גדול לליעד, למשפחה, ולאבן יהודה.

שבת שלום וחג שבועות שמח,

צילום:דן בן ארי