בקרוב ! אתר אינטרנט חדש וחדיש למעוצה מקומית אבן יהודה !!

משולחנו של אבי הררי ל- 14/8/15

מהנעשה במושבה בשבוע שחלף

תושבים יקרים שלום רב,

השבוע חתמתי על הסכם קואליציוני עם סיעת המושבה שלנו בראשות, חבר המועצה, ערן אליאס. כעת, לאחר עשרות שנים, יש באבן יהודה קואליציה רחבה מאוד בה חברים כל הסיעות, לי, הצעירים, המושבה שלנו וכל חברי מליאת המועצה.
אני שמח על הצטרפותם של חברי סיעת המושבה שלנו להמשך הפעילות, העשייה, קידום ופיתוח המושבה ומאחל לכולנו שיתוף פעולה פורה למען כל תושבי אבן יהודה.

בית חינוך "ראשונים"

חצי מחופשת הקיץ מאחורינו וכולנו סופרים את הימים עד לפתיחת שנת הלימודים. חששות, לבטים ולילות ללא שינה ליוו אותי כשיצאנו לדרך, לפני שבעה חודשים והתחלנו לבנות בית ספר חדש נוסף, באבן יהודה. המועצה המקומית אבן יהודה, באמצעות מח' ההנדסה, סגל העובדים ומח' החינוך, הצליחה כנגד כל הסיכויים, להפוך חלום למציאות כך שבמהלך שבעה חודשים בלבד, נבנה בית ספר לטובת ילדי המושבה, בית חינוך הראשונים. בימים הקרובים, תושלם מלאכת הצטיידות הכיתות. אנו במועצה נרגשים לקראת הראשון בספטמבר למפגש עם כל ילדי הגנים ובתי הספר.

פרויקט סב - גן

פרויקט משותף נוסף למועצה המקומית ומתנ"ס אבן יהודה, סב – גן. איריס אלקבץ וורדה טייב ירכזו את הנושא בגני הילדים. סב גן הינה תוכנית בה סבים וסבתות מתנדבים לפעילות של יום בשבוע בגני הילדים ומלמדים תוכנית של זהירות בדרכים מטעם אור ירוק. בנוסף, עוזרים ומסייעים בכל מה שצריך בגן והופכים לחלק בלתי נפרד מצוות הגן.
באופן טבעי, הילדים מאוד אוהבים את הסבים והסבתות שמעניקים חום ואהבה הדדית בין כולם.
אני מבקש להודות למנהלת מח' הגנים, תאיר רווה, לאיריס ולוורדה ולכל הסבים והסבתות שמתנדבים לפרויקט סב גן וקורא לכל הצעירים שיצאו לפנסיה לקחת חלק בקשר חוצה דורות זה שמעבר לתרומה בלימוד נושא הזהירות בדרכים, מעניק לכולם שמחה ואושר.

משקיעים בנגישות

בתחילת השבוע, החלה המועצה בביצוע עבודות פרויקט נגישות נוסף במרכז המושבה, הנמכת המדרכות במעברי החצייה. כחלק ממדיניות בה אני מאמין ומקדם ביחד עם חבר המועצה, עוז כהן ושאר חברי מליאת המועצה, אנו פועלים על מנת להנגיש את שירותי המועצה לכל האוכלוסיות.

מודים לסייעות

המועצה המקומית אבן יהודה והמתנ"ס המקומי ערכו השבוע, ערב הוקרה והערכה לסייעות צהרוני המתנ"ס. המועצה המקומית נוהגת לאורך כל שנת הפעילות, לציין לטובה, להוקיר ולהעריך את עובדיה החרוצים שמשקיעים בעבודתם המסורה למען תושבי המושבה. אני מאמין כי אנשי החינוך הם בסיס החברה הישראלית מעצם השפעתם הרבה על דור העתיד. במהלך השנתיים האחרונות, נבנו שישה גני ילדים חדשים. אבן יהודה צומחת ומתפתחת ובשנה הקרובה ייבנו באבן יהודה שלושה גנים נוספים. זאת כמובן, בנוסף לבניית בית החינוך החדש הראשונים שנבנה תוך שבעה חודשים בלבד.
קצב ההתפתחות הדמוגראפית משפיע באופן ישיר על מספר צהרוני המתנ"ס הנפתחים ביישוב, לכן הוחלט לשפר ולשדרג את צהרוני המתנ"ס. חשוב לציין לטובה ולהביע הערכה עמוקה לשרה כרמי ורונית לוי שהפכו את הצהרונים לפרויקט מבוקש ומצליח. אני מבקש להודות לסגני דרור ריבובסקי, על הסיוע בקידום העשייה בכל התחומים בכלל ובתחום הצהרונים בפרט. למשה בבל-פור, הן על העשייה הרבה לאורך השנה, על מינוף המתנ"ס בתחומים רבים והן על קידום תחום הצהרונים ודאגה לשיפור תנאי העבודה של הצוותים.

סיירת נגישות

סיירת הנגישות של אבן יהודה, יצאה לדרך. הסיירת מקדמת ערכים חשובים של התנדבות, אכפתיות, מנהיגות קהילתית ורגישות חברתית. לשם הוצאת הפרוייקט לפעול והצלחתו אנו זקוקים לעזרה שלכם, תושבים יקרים.
פרטים בתמונה המצורפת ובאתר המועצה .

שיפוצי קיץ

השבוע, סיירתי ביחד עם מחזיקת תיק החינוך, זיו קמיני, מזכיר המועצה, מהנדסת המועצה, מ"מ מנהל מח' החינוך ושאר הגורמים המקצועיים במוסדות החינוך ברחבי המועצה. בכל יום אני מבקר בגני הילדים ובבתי הספר כדי לעמוד מקרוב אחר עבודות שיפוצי הקיץ .שיפוצי הקיץ בגני הילדים ובבתי הספר מתקדמים בקצב מהיר ולשביעות רצון הגורמים המקצועיים במועצה. לקראת סיום שנת הלימודים והיציאה לחופש הגדול, פרסמה המועצה מספר מכרזים בנושא שיפוצי קיץ. הקבלנים שזכו במכרזים עוסקים בחופש הגדול, בשיפוץ, תיקון ושדרוג התשתיות בבית הספר ובגני הילדים שבמושבה שלנו. עלות סך כל העבודות 1,500,000 ₪. לאחר סיום השיפוצים, נהנה כולנו מסביבת לימודים ושהיה נוחה ונעימה יותר בבית הספר.

תיק לכל ילד

השבוע יצא לדרך פרויקט תיק לכל ילד של המועצה המקומית אבן יהודה. המחלקה לשירותים חברתיים, מעניקה כמסורת, בשנים האחרונות, בחודש אוגוסט, לפני תחילת שנת הלימודים, ילקוט לתלמידי המושבה המצויים בקשר עם המחלקה לשירותים חברתיים. מטרת הפרויקט, לאפשר לכל ילד – תלמיד מאבן יהודה, להתחיל את שנת הלימודים, ברגל ימין, באופן ראוי ולסייע לאותן משפחות, המתקשות לרכוש ציוד לפתיחת שנת הלימודים. השנה גדל מספר הילקוטים שחולקו, בנוסף לציוד לימודי (כלי כתיבה, מחברות וכד'), תודות לשיתוף פעולה עם מספר גורמים: וועדת קשרי קהילה, הנהגות ההורים, וויצ"ו, מעגל נשים, המחלקה לשירותים חברתיים, מח' החינוך ותושבים רבים שהתגייסו לנושא.
אני מבקש להודות לכל השותפים להצלחת הפרויקט, חברי המועצה, זיו קמיני ועוז כהן, למח' החינוך והרווחה של המועצה ולכל הגופים המתנדבים שנרתמו למען הקהילה.

קופת חולים ברחוב אסותא

השבוע קיימתי דיון בלשכתי עם מנהל מחוז שרון שומרון של קופת חולים כללית, מהנדס הקופה והצוותים המקצועיים של המועצה. קופת חולים כללית, נענתה לבקשתי להרחבת המבנה ברחוב אסותא, כך שתושבי אבן יהודה, ייהנו ממרפאה גדולה ומרווחת יותר. כאמור, השבוע, בישיבת העבודה הוגשו התוכניות לתוספת בנייה להרחבת המרפאה, לטובת התושבים.

מעיינות השרון

כפי שעדכנתי בעבר, לתאגיד המים והביוב, מעיינות השרון מונה מנהל ממונה, מטעם רשות המים, רו"ח ניר בר לב. מר בר לב, למד ובדק בשלושת החודשים האחרונים, את התנהלות התאגיד. בפגישה בלשכתי, הצגתי בפניו את עמדתי הברורה שיש לשפר ולשדרג באופן מידי את השירות לתושב ולמצוא דרכים טובות יותר לפתרון בעיות ותקלות של התאגיד. לאחרונה, החליטו ברשות המים להאריך את כהונתו של מר בר לב, בשלושה חודשים נוספים.

מלגות

היום האחרון להגשת בקשה לקבלת מלגה הוא, ראשון, 16.8. סטודנטים יקרים, אל תגידו "לא ידענו".

עדכוני מתנ"ס

גם השנה לקראת ראש השנה, יתקיים אירוע "קבלת-שנה" בגינת הספרייה ולאורך רחוב המייסדים שייסגר לתנועה. אמנים ויוצרים מקומיים אשר מעוניינים לפתוח דוכן לממכר מתנות לחג ואומנות שימושית מוזמנים ליצור קשר עם שיר אידלסון רכזת קהילה ותרבות במתנ"ס במייל: kehila@eveny.matnasim.co.il

מופע סטנד אפ - אמירם טובים

אומן הסטנדאפ המוכשר, אמירם טובים, מגיע לאבן יהודה, ביום ה' 20.8 בשעה 20:00, בבית יחיאל. כרטיסים מוזלים בהזמנה מראש, אל תפספסו!!!

חוגים

למי שעדיין לא נרשם לחוגים. נמשכת ההרשמה המאוחרת. מהרו להירשם כדי לשריין מקום.

שבת שלום וסוף שבוע נעים,

תמונות באדיבות דן בן ארי