בקרוב ! אתר אינטרנט חדש וחדיש למעוצה מקומית אבן יהודה !!

משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 9.10.15

תושבים יקרים שלום רב,

להלן העדכון השבועי משולחנו של ראש המועצה, אבי הררי.

מוקד המועצה

מוקד הביטחון והשירות לתושב של המועצה פועל 24/7. המוקד מספק מענה ומטפל במגוון פניות בכל נושא. מספר הטלפון במוקד המועצה 09-8915000 ותושבים מוזמנים לפנות בכל נושא, שאלה ומפגע.

חגיגות שמחת תורה

מאות משתתפים הגיעו לחגיגות שמחת תורה באבן יהודה. בחג שמחת תורה מצווה עלינו לשמוח מעלות השחר עד שקיעת החמה. המועצה המקומית אבן יהודה, המתנ"ס המקומי והמועצה הדתית, המשיכו השנה במסורת השמחה והצהלה במסגרת הקפות שניות של שמחת תורה. במוצאי החג, התכנסו מאות תושבי המושבה במספר מוקדים בהן נחגג החג. חב"ד, קהילת השחר, בני עקיבא, הקפות בבית הכנסת המרכזי ועוד. בכל החגיגות השתתפו תושבים רבים, ותיקים, צעירים וילדים, חניכי תנועות הנוער, נציגי כל בתי הכנסת ועוד, שהגיעו לחגוג במשותף את שמחת החג. תודה לכל החוגגים ונאחל לכולנו
שנפגש רק בשמחות.

מלגות

סטודנטים יקרים, רשמו ביומנים. טקס חלוקת מלגות לסטודנטים שהגישו בקשה ועמדו בכל הקריטריונים של וועדת המלגות, יתקיים בסביום, ברח' הדקל 30, ביום ג', 13.10.15, בשעה 19:00.

יו"ר חדש לוועדה לתכנון ובנייה שרונים

דורון אוזן נבחר לכהן כיו"ר הוועדה המרחבית לתכנון ובנייה שרונים. אני מבקש להודות ליו"ר הקודם, אפרים בולמש שמילא את התפקיד בשלוש השנים האחרונות ועשה זאת במקצועיות, בהשקעה רבה ובחריצות והיה קשוב לצרכי היישוב ותושביו. נאחל לדורון הצלחה רבה בתפקידו החדש.

גן חרצית וחמנייה

השבוע קבענו מזוזה בשני הגנים החדשים במתחם בוני הארץ. עלות בניית שני הגנים 2,500,000 ₪. בשנתיים שחלפו, השקיעה המועצה תקציבים ומשאבים רבים והשלימה פערים במספר תחומים, בחינוך, בבנייה, הקמה, פיתוח ושדרוג תשתיות בכל רחבי המושבה. בעקבות קצב הגידול הדמוגראפי של ילדי אבן יהודה, נבנה בית חינוך הראשונים, נבנו ארבעה גני ילדים חדשים ברחוב ההדרים ובשכונת 212 וכעת הסתיימה בניית שני גני ילדים חדשים במתחם בוני הארץ. לטכס חנוכת הגנים בהשתתפות הורי וילדי הגנים, תצא הודעה
מסודרת.

פותחים שנה בצופים

טכס פתיחת השנה של תנועת הצופים, יתקיים במוצאי שבת, 17.10. שבט בן יהודה של הצופים, הינו מהגדולים באזור השרון ומונה כ - 1,000 חניכים. אני מבקש להודות לטל הרמן ולכל המדריכים והמתנדבים בשבט הצופים על ההערכות לפתיחת השנה. אני מזמין את כל ילדי המושבה להצטרף ולקחת חלק בפעילויות תנועות הנוער השונות.

רכבים נטושים

במהלך חודש ספטמבר, החל לפעול הקבלן שזכה במכרז לפינוי רכבים נטושים. במספר מקומות ברחבי המושבה, חונים, בניגוד לחוק, רכבים נטושים, שתופסים מקומות חנייה ומהווים מפגע תברואתי. לאחר כל הליך ההתראה הקבוע בחוק שניתן לבעלי הרכב, ייפנה הקבלן את הרכב הנטוש.

משלחות הנוער לגרמניה

במהלך החודש האחרון, חזרה משלחת נוער נוספת מביה"ס ויצו הדסים מגרמניה. זאת במסגרת חילופי המשלחות שהתקיימו. בהלימה לאירוח מכובד ומשמעותי בארץ זכו התלמידים להתארח ולהיפגש עם נערים בני גילם מגרמניה. המפגשים היו מרגשים ומשמעותיים. מעבר למפגש המרתק והחוויתי, פרויקט חילופי הנוער מביא את העמדה והרוח הישראלית במיטבה, כחלק מהמאמץ ההסברתי החשוב, אל בני נוער שלהם תפקיד חשוב בעיצוב דעת הקהל באירופה, בעיקר בימים בהם עולים ומתגברים קולות אנטי ישראלים. תודה מקרב לב לענת אלון מורה, מחנכת, רכזת מחול בויצו הדסים ותושבת אבן יהודה המובילה את נושא חילופי משלחות הנוער בהדסים בהצלחה רבה ובהתנדבות מזה שנים.

תחרות ארץ ישראל יפה

השבוע ביקרו באבן יהודה שופטי תחרות ארץ ישראל יפה. המועצה המקומית אבן יהודה משתתפת בפעם החמישית בתחרות, זאת לאחר שזכינו ארבע פעמים ברציפות בפרס חמישה כוכבי יופי.
צוות שופטים מקצועי בכיר מטעם ארץ ישראל יפה, הגוף הממונה על התחרות. סייר ברחובות אבן יהודה, סקר את הגנים הציבוריים, התפעל ממתקני המשחקים, בדק את נושא הניקיון, הגינון, עמדות הגזם והאשפה, ביקר בריאות הירוקות, בגני המשחקים, בגני הילדים ובבתי הספר ועוד.
אני מקווה ומאמין שבסיום התחרות חברי צוות השופטים יחליט להעניק פעם נוספת למועצה המקומית אבן יהודה חמישה כוכבי יופי, שהם הרף הגבוה ביותר למועצות המשתתפות בתחרות.

מכרזי כוח אדם

השבוע פורסמו מודעות דרושים למספר תפקידים. עו"ס משפחות וילדים, עו"ס מועדונית, פסיכולוג חינוכי לעבודה בבתי הספר ובגנים ומדריך בפסיכולוגיה החינוכית. פרטים נוספים באתר המועצה.

עדכוני מתנ"ס

פרויקט עושים שכונה

במסגרת הפעילות הקהילתית של המתנ"ס והמועצה, ברצוננו ליצור השנה אירועים שכונתיים לתושבי השכונות השונות באבן יהודה. לצורך כך, אנו מחפשים מתנדבים פעילים אשר ירצו להיות בצוות המוביל והיוזם של הפעילויות והאירועים בשכונתם. פרטים במתנ"ס.

נותרו כרטיסים אחרונים להצגת מנוייצ'יק ראשונה לעונה
"ענן על מקל" של תיאטרון ניחותא.

כדורסל

מ.ס. אבן יהודה כדורסל מזמינים אתכם לעודד גם במשחקי הליגה.
המשחקים הבאים יתקיימו באולם הספורט ע"ש רלף קליין
יום ב' 12.10 ב- 19:30 נוער יא-יב נגד מכבי קיסריה
יום ג' 13.10 ב- 17:00 קט סל ו' לאומית נגד הפועל לב השרון
יום ד' 14.10 ב- 19:30 נערים ט לאומית נגד מכבי חדרה
המשחק הבא יתקיים באולם הספורט בבי"ס בכר
יום ה' 15.10 ב- 20:30 נשים ליגה א נגד אליצור פתח תקווה
כולם מוזמנים

מועדון חמדה

מוצ"ש הבא מופע ראשון מתוך סדרת המופעים השנייה של "חמדה"
"צחוק הגורל" עם עו"ד בני דון יחיא", 17.10.15 מוצ"ש, בשעה 20:30 בבית יחיאל.

תערוכת צילומים – דן בן ארי

דן בן ארי שלנו, חבר וידיד, שאירועי ופעילויות המושבה מתועדים באמצעות צילומיו ותמונותיו, מציג כעת את יצירות האומנות שלו בתערוכה חדשה. תושבים יקרים, ראו בהזמנה המצורפת כאישית.

ולסיום אני מבקש לברך פעם נוספת את האלופה החדשה מאבן יהודה.
משפחת מאירסון, ירדן יקרה.
ברכות ואיחולים מכל הלב על זכייתך במדליית זהב באליפות ישראל בג'ודו.
אבן יהודה גאה בך ובהישגייך לאורך השנים. אני מכיר אותך מגיל צעיר כילדה בבית הספר, חיננית ומקסימה, ששמה לעצמה למטרה להצליח בג'ודו והשקיעה שעות רבות באימונים קשים ומפרכים והוכיחה שבשבילה השמיים הם הגבול. תמיד ובכל מקום משפחת מאירסון מלווה אותך ונמצאת לצידך בכל עת והם ראויים לכל הערכה.

ירדן, הינה דוגמא לבני הנוער למופת, להשקעה, להתמדה, לחריצות ולדבקות במטרה.

ירדן יקרה, אני ותושבי אבן יהודה מצדיעים לך ומאחלים לך הצלחה רבה בדרכך המקצועית.

שבת שלום לכולם