משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 5.8.16

משולחנו של ראש המועצה אבי הררי :

תושבים יקרים, אני שמח לעדכנכם בארועי השבוע החולף והעתיד לבוא

1. וועדת היגוי תת"ל 43:

אנו ממשיכים כמובטח להשמיע את הסתייגויותנו.
השבוע התקיימה ישיבת מליאה בוועדה המחוזית בנושא תת"ל 43.
בישיבה השתתפו ראשי רשויות ועיר הסמוכים, נציגות של משרדי ממשלה, כל מתכנני ומנהלי הפרוייקט ,מהנדסי רשויות וועדות כולל ועדת שרונים ויושב ראש הועדה מר דורון אוזן.
יחד עימי הגיעו מהנדסת המועצה אינה קיסילנקו והיועץ שלנו מומחה בהנדסה אזרחית מר איפריים ונהבר.
בישיבה שבתי והעלתי את ההסתייגויות אשר חוזקו על ידי היועץ.
המועצה תגיש בקרוב את מכתב השגותיה לועדה לתכנון תשתיות לאומיות ולמועצה ארצית לתכנון ובניה

2. ה"בסביום " הבית לגמלאים:

גם לגמלאים יש מסיבת קיץ , הגמלאים חברי הסביום חגגו בשבוע שעבר מסיבה המציינת סיום שנת פעילות מוצלחת ויציאה לחופשה בת שלושה שבועות.
את המסיבה הנחה בכישרון רב יוסי סימון ,שמצליח תמיד לשמח ולהרקיד את כולם.
אני רוצה להודות למנהלת המועדון ארנה נגבי ,לצוות המועדון ולמתנדבים על עבודת הקודש שהם עושים, בכל ביקור בסביום אני מתרגש מחדש, בכל מפגש עם החברים הגמלאים אני רואה את אלו שהקימו את המושבה, את הותיקים, את המצטרפים החדשים ואני מבין שאנחנו עושים מלאכתנו נאמנה.
כל הפעילות הזו הינה תוצאה של עבודה , מחשבה ,מאמצים ושילוב כוחות של המחלקות השונות במועצה. תקווה וחגית מהמחלקה לשירותים חברתיים ,המרכז קהילתי בניהולו של המנהל משה בבלפור ועובדי המועצה אשר תומכים בכל ארוע וארוע.

3. גני הילדים חרצית וחמניה:

תהליך השיבוצים לגנים נבנה בצורה מקצועית על ידי מחלקת החינוך במשך חודשים רבים.
תהליך השיבוץ כולל ראיה רחבה יותר מאשר גן כזה או אחר.
בשנתיים וחצי האחרונות המועצה בונה גני ילדים על מנת להשלים חוסרים רבים.
לשמחתנו ישנם רבים אשר מגיעים לאבן יהודה - משפחות צעירות בעלי ילדים קטנים.
מצד שני, המועצה יכולה לבנות גנים רק בשטחים המיועדים לכך והיא עושה ככל יכולתה לשבץ את הילדים בקרבת מגוריהם אך עליה להתחשב גם במכלול אילוצים של סדרי גודל של שכבות גיל שונות ומקרים פרטניים שלא זה המקום לפרטם בשל צנעת הפרט.
השבוע עלה נושא גני הילדים חרצית וחמניה
ישנה שכבת גיל גדולה מאוד אשר ממשיכה בגנים חמניה וחרצית ואליהם מצטרפים ילדים באותה שכבת גיל אשר גרים אף הם ברחובות הסמוכים.
כמות הילדים האפשרית בגנים היא 70 ולכן אין אפשרות להכניס ילדים נוספים.
גן יסמין בבית בניימין שופץ לאחרונה ונצבע - אנחנו מודעים לכך שזהו רק פיתרון זמני אך מבטיחים כי עשינו כל שאפשר לקבל את הילדים לסביבה בטוחה ונעימה.
לגבי שנה הבאה : אנו נתחיל כמידי שנה את תהליך הכנת השיבוצים לקראת נובמבר עד חודש פברואר כאשר הנתונים העדכניים לאותם חודשים יהיו בידינו מבחינת הגירה חיובית או לחילופין עזיבה וכו.
לסיכום, ראש המועצה סומך את ידיו על מקצועיות מחלקת החינוך באופן מלא.
דלת מחלקת החינוך פתוחה כתמיד לתושבים ואתם מוזמנים להמשיך ולפנות אליהם.

4. ביקור כיתת ג2 מבית ספר בכר, במוקד:

כיתה ג2 מבית הספר בכר ביקרה השבוע במוקד המועצה.
התלמידים קיבלו הסבר מאמיר אבן טוב מנהל המוקד על מצלמות המועצה, על תפקוד המוקד בעת קבלת פניות ועל הקשר עם הסיירים ואנשי האבטחה.
התלמידים סיכמו את החוויה כמיוחדת ולא שגרתית.
תודה ל ציפי אבידן מחנכת הכיתה והמלווה חן פריאס בת שירות על הזכות שנתת בידינו לחשוף את הילדים לעבודת המועצה.

5. יריד לתלמיד:

כ-500 הורים וילדים הגיעו להפנינג "יריד לתלמיד" המתקיים זו השנה ה-3 באבן יהודה.
בארוע זה נתרמו עשרות תיקי בית ספר במסגרת יוזמת ״תיק לכל ילד״, משחקים וספרים ל״ויצו״, מועסקים נערים מקומיים ומוענקות ערכות ציוד בית ספרי חדש למשפחות מעוטות יכולת.
שיתוף הפעולה המיוחד בין המועצה לבין הנהגות ההורים, בתי הספר והעסקים המקומיים מאפשר לנו להרים פרוייקטים רבים למען הקהילה.
אני רוצה להודות לחבר המועצה עוז כהן יו"ר וועדת השירותים החברתיים, לבית הספר "הראשונים" על הארוח, למנהל יובל עוז , וצוות בית הספר
להנהגה הישובית ובתוכה ל נעמה כספי, מיגל אבינועם, יעל פדר, בועז טנא, עדי מרגלית, מיכל קסטיאל, דפי וינטר, נעמה גבע הספיל, עינת גרוס ושרה חיון.
כיף להיות חלק מהקהילה הנפלאה הזאת.

6. רולי ארד נכנס לתפקיד מפקד יקל"ר:

רולי ארד תושב אבן יהודה החליף את קובי אלי כמפקד יקלר אבן יהודה (נציגות פקע"ר/צה"ל ).
אני רוצה להודות לקובי על על שנים רבות מספור אשר תמך בנו בכל תרגיל ואימון ותרם תרומה מכרעת בניהול המערכה האחרונה בצוק איתן. קובי עשה זאת ביעילות, מקצועיות והתנהלות בטוחה ומרגיעה.
רולי שימש כסגן מפקד היקלר ב 4 שנים האחרונות . נאחל לו הצלחה בתפקיד . נמשיך לשתף פעולה עם רולי וצוותו בכל ימות השנה על מנת להיות מוכנים באופן מטבי לכל מצב.
הצלחתו - הצלחתנו

7. פגישת ראשי רשויות:

השבוע התקיימה בלשכתי פגישה בנושא עבודה משותפת בן הרשויות לתאגיד מעיינות השרון.
בפגישה השתתפו מר טל גורקי ראש מועצת פרדסיה, מר שביט מס ראש מועצת קדימה-צורן, מר רוני גולן ראש מועצת תל-מונד ומר אפי דרעי ראש עריית כפר יונה.
אנו עובדים בשיתוף פעולה מול תאגיד המים על מנת להיטיב את ההתנהלות השוטפת של התאגיד מול המועצות והתושבים.

8. וועדת בחירת המבקר:

השבוע התכנסה וועדת הבחירה לבחירת מבקר המועצה, בועדה ישבו נציגי ציבור ומשרד הפנים.
תפקיד המבקר הינו תפקיד חיוני וחשוב לפעילות המועצה ואני רוצה לאחל בהצלחה רבה לזוכה, הגברת גלית פלג הצלחתך -הצלחתנו

9. מתנדבים צעירים בספריה:

זו השנה השלישית שתלמידי חטיבת הביניים והתיכון משתתפים בפעילות התנדבותית בספרייה, במסגרת "רק שעה בשבוע" - ביוזמת צוות קשרי קהילה במועצה, ובשיתוף ביה"ס הדסים.
לילדים הצעירים מציעה הספריה "שעת סיפור על הדשא".
הפעילות מתקיימת ברחבת הספרייה, על הדשא המוצל, בכל יום ג' בשעה 16:30. בכל מפגש שומעים הילדים סיפור אחד, או מספר סיפורים, ולאחר מכן מתמלאת המחצלת בספרים, וההורים, הסבים והילדים מבלים שעה של נחת בקריאת ספרים.
בני הנוער לוקחים חלק גם בסידור הספרים בספרייה, ובקרוב ישתתפו גם בהפעלת משחקייה משלבת לילדים בגיל 4-7, שתופעל בשיתוף המחלקה לשירותים חברתיים.

10. עדכוני מרכז קהילתי

נמשכת ההרשמה לחוגי המרכז הקהילתי לשנת הפעילות תשע"ז
הצטרפו לפעילות ענפה של חוגי ספורט, מחול, פנאי והעשרה, מוסיקה ועוד
רישום ללא דמי טיפול עד ל-15.8.16
פרטים נוספים אנא פנו למרכז הקהילתי בטלפון : 09-8910070
או באתר : http://www.evenyehuda.org.il/

ואסיים כמובן עם אחולי בהצלחה לשירה ראשוני בריו ולכל ספורטאי אבן יהודה באשר הם.
נמשיך ונעקוב

שבת שלום וסופ"ש נפלא