משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 19.8.16

משולחנו של ראש המועצה אבי הררי :

תושבים יקרים, להלן עדכון מלא ומפורט על נושא שיתוף הפעולה בין המועצה לבית בית הספר וחטיבת הביניים ויצו הדסים.

ויצו הדסים אבן יהודה – התקדמות בשיתוף הפעולה

:

בהמשך לסיכום בין המועצה לבין הנהלת ויצו העולמית והנהלת כפר הדסים והתיכון, על שיתוף פעולה מלא בכל הנושאים והתכנים החינוכיים - פדגוגיים שנלמדים בתיכון הדסים, לטובת ילדי אבן יהודה, התקדמנו צעד נוסף ביישום התוכנית להפיכת כפר הנוער לקמפוס חינוכי – תרבותי עבור ילדי המושבה.

בישיבת העבודה שנערכה בהדסים, בה השתתפתי ביחד עם חברת המועצה, זיו קמיני, מנהלת מח' החינוך סימי פרץ, פרופ' רבקה לזובסקי – יו"ר הנהלת ויצ"ו עולמית, יגאל דקל – מנכ"ל ויצ"ו עולמית, היילי ברוקס- מתאמת בארץ של ויצו "הדודות מקנדה", קלאודיה גולדמן – נשיאת ויצ"ו קנדה (CHW), אלינה לנסון – מנכ"לית ויצו קנדה , מנכ"ל ויצו הדסים זאב טוויטו ומנהל בית הספר וחטיבת הביניים אלי בצלאל, הצגתי פעם נוספת את עיקרי החזון להקמת קמפוס חינוכי – תרבותי לילדי המושבה בתוך הכפר.

בשנה וחצי האחרונות, אנחנו מקיימים דיונים עם ויצ"ו ומשרד החינוך כדי למצוא פיתרון אחת ולתמיד בנושא תיכון וחטיבת ביניים הדסים .
וזאת, לאחר ששנים רבות מספור עלה הנושא וירד בכל המועצות הקודמות , אך במבחן התוצאה - לא השתנה כלום!

נושא הדסים, דורש השקעה רבה ויותר מכך שינוי תפיסתי ומערכתי של כל הנוגעים בדבר כולל המועצה, משרד החינוך וויצו העולמית.
זהו תהליך ארוך מאוד וקשה אך הצלחנו לעבור שלבים רבים מאוד וכעת אני יכול לבשר לכם כי אנו נמצאים בישורת האחרונה ובה נדע באופן סופי לאן פנינו.
ישנן שתי אפשרויות אותן הצגתי וחידדתי לאורך המהלך כולו מול כל הנוגעים בדבר.

האפשרות הראשונה היא שיתוף פעולה מלא עם הדסים ,אשר מגובה כבר, לאחר עבודה קשה, בהסכם טיוטא מפורט:
במהלך השנה נפגשנו אני ויו"ר ועדת חינוך זיו קמיני ,זאב טויטו מנכ"ל ויצ"ו עם ראש מועצת עמק יזרעאל אייל בצר שבית ספר נהלל בתחום שיפוטו.
יחד עם ראש המועצה סיירנו ונפגשנו עם הנהלת כפר הנוער ויצו נהלל, שם למדנו על כל נושא שיתוף הפעולה בין הכפר לבין המועצה ומשרד החינוך.
מאפייני מחלקת החינוך במועצה וכפר הנוער דומים מאוד לשלנו.
בנוסף נפגשנו עם בני פישר ראש המנהל ההתיישבותי.
ויצו עולמי נתנו את בירכתם ואנחנו ממשכים לשתף פעולה בהכנת הסכם כוללני.

במידה ושיתוף הפעולה עם ויצו הדסים יצלח, אנו ניקח את המודל של ויצו נהלל אלינו לאחר התאמת התכנים של אבן יהודה.
המודל מתבסס על בניית תשתיות חדשות ושיתוף פעולה מישקי ופדגוגי מלא בין המועצה, הכפר ומשרד החינוך.
הבניה החדשה תותאם לפי נוהלי משרד החינוך.

במידה ושיתוף הפעולה עם ויצו לא יצלח - אנו עובדים כבר חודשים ארוכים על תכנית מתאר ובה מאפיינים שטחים מתאימים לבניית מבני ציבור הכוללים בניית בית ספר תיכון בתוך הישוב שלנו.
אנו נתנתק מויצו מיד עם השלמת בנייתו !

בכל מקרה, בשנים הקרובות ילמדו ילדינו בויצו הדסים.
השנה, אנו מגדילים את תקציב המועצה בנושא הפדגוגי בבית הספר לכדי 1,200,000 ש"ח
נעשה הכל בשיתוף עם הנהלת הכפר ובית הספר, לתת בידי התלמידים את סביבת הלימודים הכי טובה במציאות הקיימת ולצורך זה מונה צוות שעובד מול ויצו - יו"ר ועדת חינוך זיו קמיני .מנהלת מחלקת החינוך סימי פרץ וגזבר המועצה אשר שמע.

ברכות חמות :

אני רוצה לברך את הג'ודוקאי אורי ששון על זכייתו במדליית הארד באוליפייאדת ריו ואת מאמנו בעל מדליית הארד אורן סמדג'ה וכן את ירדן ג'רבי זוכת מדליית הארד ומאמנה שני הרשקו.
אורן סמדג'ה מפעיל כבר שנים רבות מרכז ג'ודו באבן יהודה ושני הרשקו מנהל המרכז הישראלי לג'ודו, עמותה המפעילה את חוגי הג'ודו במרכז הקהילתי אבן יהודה בו התאמנה גם ירדן מידי פעם.
הסבתם למדינה ולאבן יהודה כבוד רב
יישר כח

עדכון תת"ל 43 :

בישיבה של הוועדה המחוזית מיום 8.8.16 נקבע כי לא יבוטל החיבור בין אבן יהודה לכביש 4 לפני ביצוע כביש 561 ( מצורף נוסח ההחלטה בתמונות). זוהי בשורה טובה לפחות לעת עתה, אנו נמשיך בהתנגדותנו ודרישתנו שחיבור זה לא ייסגר בכלל.

שבת שלום חג אהבה שמח וסופ"ש נפלא

שלכם, ראש המועצה