משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 23.9.16

משולחנו של ראש המועצה אבי הררי.
תושבים יקרים,
אני שמח לעדכנכם בארועי השבוע החולף והעתיד לבוא:

1. מנהל תקין :

אתמול השתתפתי בטקס שהתקיים בבנייני האומה בירושלים ובו הוענקה לי ולרשויות נבחרות נוספות, תעודת הוקרה בגין ניהול כספי תקין לרשויות מקומיות על ידי שר הפנים אריה דרעי.
בהתאם לקריטריונים, שנקבעו על ידי משרד הפנים, הפרס הוענק לרשויות המקומיות בהתייחס לשנים 2014-2015 בהתאם לנתונים כספיים ומנהליים, המתייחסים לפרמטרים, שעיקרם: עמידה בנהלים , ניהול תקציב תקין, גירעון הרשות ביחס להכנסותיה ואחוז גביית הארנונה בהתאם לתקציב.
תעודה זו מעניקה לנו עצמאות רבה באפשרויות התקצוב והתכנון וכמובן מעידה על המנהל התקין של המועצה.
אני גאה מאוד ורוצה לברך את כל מחלקות המועצה השותפות בזכייה זו וכמובן מחלקת הגזברות שבראשה עומד מר אשר שמע, גזבר המועצה, על שנה נוספת בה הצליח להעמיד תקציבים מאוזנים ולעמוד בכל היעדים

2. פגישת הכנה במשרד החינוך:

השבוע נפגשנו אני ויו"ר ועדת החינוך חברת המועצה זיו קמיני עם תמיר בן משה סמנכ"ל פיתוח ומשאבים במשרד החינוך בירושלים.
זו היתה פגישת הכנה לקראת הוועדה העליונה לאישור מעבר לחלוקת שנות הלימוד לכיתות א-ח ( יסודי) ו ט- יב' ( תיכון)
בפגישה הצגנו את נתוני התלמידים והצרכים הרלוונטיים.
לפנינו משימות נוספות על מנת להתכונן לקראת הוועדה בפברואר.
אמשיך לעדכן

3. פגישה עם שר התחבורה ישראל כץ:

השבוע נפגשתי עם שר התחבורה ישראל כץ.
בפגישה דנו בנושאים תחבורתיים שונים ובתוכם הכבישים העוקפים, תחום התחבורה לבתי הספר וכבישים בישוב עצמו.
אני מודה לשר על האוזן הקשבת, בשנים האחרונות קיבלנו ממנו סיוע רב במיוחד בתחום הוספת אוטובוסים להסעת ילדי הישוב לבתי הספר ותחומים נוספים.

4. תרגיל פיקוד העורף

השבוע התקיים תרגיל עורף ארצי הכולל תרגול רשויות ומרחבים מוגנים של התושבים.
במשך יומיים תרגלה המועצה את כל מערכי הכוננות והחירום.
אני רוצה להודות לרולי ארד מפקד היקל"ר ( יחידת קישור לרשויות ) ולצוותו, ל ירון ויסוסר סגן מפקד נפת שרון, למנהלי המחלקות ולמתנדבים.
המועצה מתרגלת את מוכנותה כמה פעמים בשנה לכל אירוע שלא יבוא.

5. היערכות יישובית לחגים:

השבוע נערכה במשרדי היערכות שנתית לחגי תשרי.
בפגישה נכחו סגן ראש המועצה דרור ריבובסקי, מזכיר המועצה אלי גטר, מנהל המרכז הקהילתי משה בבל- פור, קב"ט הישוב שמשון זכריה, מנהל המוקד והדובר אמיר אבן טוב, מנהל המשק רביד שמע, השוטר הקהילתי אבי שמואלי, רכז מתנדבים אילן רוסו, המנב"ט גדעון האטלי ופיני אזולאי מנהל מחלקת פיקוח.
בפגישה נעשו תיאומים אחרונים לקראת כל ארועי חגי תשרי.
בימים הקרובים ישלח לביתכם פלייר ובו תגבורים ועדכונים לנקיון המושבה, הוצאת אשפה וגזם במועדי החגים.
כל הפרטים יעלו לאתר האינטרנט ויפורסמו אף בדף הפייסבוק של המועצה.
אני מצרף לעדכון זה, כתמונות, את הפרטים הנדרשים.
לקראת החג ובימי חול המועד סוכות תתוגבר האכיפה בנושא ניקיון והוצאת הגזם.
אנא הקפידו על הוצאת הגזם במועד, על מנת לשמור על מושבה נקייה ולהימנע מקנסות.

6. חילופי מפקדים במשטרת שדות:

השבוע הגיע למשרדי לפגישה תת ניצב שמעון לביא מפקד מרחב שרון.
הפגישה נועדה גם להיכרות עם סנ"צ ( סגן ניצב ) דוד גרונין. מת"ח ( מפקד תחנה ) שדות הנכנס אשר מחליף בתפקידו את מת"ח שדות היוצא משה פינצ'י.
עוד נכחו בפגישה סמת"ח שדות סנ"צ מבורך אברהם ודובר מרחב השרון.
מטעם המועצה נכחו סגן ראש המועצה דרור ריבובסקי, קב"ט הישוב שמשון זכריה והשוטר הקהילתי אבי שמואל.
הצגתי בפני הנוכחים את העשייה הרבה של מחלקת הביטחון באבן יהודה, בירכתי את מפקד התחנה הנכנס והבעתי הערכתי לקשר ההדוק עם משטרת שדות.
הצלחתו – הצלחתנו.
במהלך הפגישה סקרו קבט המועצה והשוטר הקהילתי נושאים שונים ובהמשך הציג לפניהם הקב"ט את מוקד המועצה.

7. תחרות ארץ ישראל יפה :

ביום שני הבא יגיעו שופטי תחרות " ארץ ישראל יפה" לסיור באבן יהודה.
בשנים האחרונות זכינו לחמישה כוכבים ובשנה האחרונה אף לכוכב זהב.
מטרת התחרות להפוך את רשויות המדינה לשותפים פעילים במאמצי הטיפוח הסביבתי ובשמירה על ערכי האסתטיקה בארץ.
כדי להשיג מטרה זו, מקיימת המועצה מדי שנה מגוון תחרויות ארציות שמטרתן להגביר את המודעות לערכים אלו, ולעודד אזרחים מכל מגזרי החברה להשקיע את מרצם בפעילויות עיצוב, תכנון, בניה ויצירה שיאדירו את יופייה של הארץ.
בטוחני כי נחזור על הישגנו בשנים האחרונות

8. הישג לפטאנק אבן יהודה:

בסיום עונת הפטאנק הראשונה שלהם זכו קבוצות הפטאנק של אבן יהודה במקום השני והשלישי בליגה של החברה מתנסים. הישג זה הוביל לעליית הקבוצות לליגת מתקדמים מנוסים. השתתפו: דן פינס, יוסי סופר, לאה גורסקי, ג'וזפין קליין אליאל, חוה טבקמן, גולדי סימון ואלכס לרנר. אימן נסטור וסרמן. בהזדמנות זאת אודה לחברת הביטוח לבב על החסות שהעניקה לקבוצה.
הפטאנק הוא משחק המיועד לכולם ואני ממליץ לכל מי שרוצה להתנסות ליצור קשר עם המרכז הקהילתי.

9. הרמת כוסית :

אני שמח להזמין את כולכם להרמת הכוסית ביום שלישי כ"ד באלול תשע"ו, 27.9.16, בשעה 19:00 בבית-יחיאל
הרמת כוסית זו תהיה בהשתתפות עובדי המועצה, חברי המועצה, עובדי וחברי הנהלת המרכז הקהילתי ומתנדבים ותושבי הישוב.
נשמח לראותכם

10. מרכז קהילתי :

• השבת!!! קונצרט מס' 1 מתוך הסדרה הקלאסית לגדולים וקטנים
אנסמבל – Wecelli דואו צ'לים ופסנתר בשבת 24/9, בשעה 11:00 בבית יחיאל

* יום א' הקרוב!!! הצגת תיאטרון לילדים "בת הים הקטנה"
יום ראשון 25/9, בשעה 17:30 באולם התרבות בבית הספר האמריקאי

• "קבלת שנה" חגיגה קהילתית לראש השנה