בקרוב ! אתר אינטרנט חדש וחדיש למעוצה מקומית אבן יהודה !!

משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 14.10.16

משולחנו של ראש המועצה אבי הררי.

תושבים יקרים,
אני שמח לעדכנכם בארועי השבוע החולף והעתיד לבוא:

1. מסיק זיתים :

ביום שישי בשבוע שעבר נערך יום המסיק השנתי של תלמידי בית הספר בכר.
כמידי שנה, יצאו תלמידי שכבת ו' מבית הספר לבתי תושבים באבן יהודה אשר תואמו מראש ומסכו את עצי הזית שלהם יחד עם הורים מלווים.
במסיק נאספו כ 400 ק"ג זייתים והועברו לבית בד ליצירת השמן.
את בקבוקי השמן ימכרו התלמידים ובכסך שיאסף יממנו את מסיבת הסיום שלהם בסוף השנה.
אני רוצה להודות לתושבים אשר פתחו את ביתם, לצוות בית הספר שתמך וסייע , למנהיגות בית הספר, להורים המלווים וכמובן לילדים , זאת עדות נוספת לחוזקה של קהילה.
אך לא רק הקהילה מרוויחה ולא רק מסיבת הסיום תהיה מושקעת יותר אלא הקנייתם של ערכים חשובים לתלמידים, ערכים של עבודה ורווח בצידה, ערכים של עצמאות, הסיפוק הגדול והגיבוש הכיתתי הם חשובים אפילו יותר.
יישר כח

2. עבודות שדרוג תשתיות :

עם תחילת חול המועד יחלו עבודות שדרוג בשכונת 212, ברחובות ציפורן, צורית,שדמה וצבעוני לרווחת התושבים.

3. רחוב ההדרים:

העבודות ברחוב ההדרים מתקדמים לפי תכנית העבודה.
לפי התכנית, בקטע הראשון מרחוב השומרון יעשו בקרוב עבודות להרחבת הקטע הצמוד לכיכר כך שיישרו את העקומה החדה.
עם סיום הקטע השני יסללו שני הקטעים ביחד ויישרו את כל הבדלי הגבהים כולל בליטות מכסי הביוב.

4. חגי תשרי תשע"ז - תגבור בחגי תשרי :

ערב ראש השנה תשע"ז חל ביום ראשון כט' אלול תשע"ז ה-2.10.2016
לפני תחילת החגים נשלח לביתכם פלייר ובו תגבורים ועדכונים לנקיון המושבה, הוצאת אשפה וגזם במועדי החגים.
אני מצרף לעדכון זה שוב, כתמונות, את הפרטים הנדרשים.
לקראת החג ובימי חול המועד סוכות תתוגבר האכיפה בנושא ניקיון והוצאת הגזם.
אנא הקפידו על הוצאת הגזם במועד, על מנת לשמור על מושבה נקייה ולהימנע מקנסות.

5. תפילות יום כיפור:

תפילות יום הכיפור נערכו בבתי הכנסת השונים באבן יהודה.
קהילת אבן יהודה התברכה בזרמים שונים של היהדות ולכולם היה מקום להתפלל בדרכם.
בבית הכנסת המרכזי, בבית הכנסת בבית ראשונים, בבית הכנסת של חב"ד , בבית הכנסת של קהילת השחר ובבתי הכנסת הנוספים בשכונות של העדות השונות.
אני רוצה לאחל לכולם גמר חתימה טובה ומבקש לנהוג בסבלנות וסובלנות כלפי אמונתו של כל אחד ואחד לפי דרכו.

6. משרדי המועצה :

החל מיום ראשון, ערב סוכות, 16.10.16,
ועד יום שני, 24.10.16 ,
משרדי המועצה יהיו סגורים.
מוקד המועצה יפעל כרגיל 09-8915000

7. מרכז קהילתי :

השקה חגיגית של עונת המנויים החדשה תתקיים
ביום חמישי ה-27.10.16, בשעה 20:15 באולם התרבות בבית הספר האמריקאי
ביום זה תתקיים הצגת התיאטרון הראשונה לעונה – חצוצרה בואדי
הינכם מוזמנים ליהנות מתרבות מהשורה הראשונה!
הרצאת "חמדה" – לקום אל החיים
יום שני ה-31.10.16, בשעה 20:00 בבית יחיאל
פרטים נוספים בלינק
או בטלפון : 09-8910070

8. חג סוכות שמח:

אנו נמצאים ערב חג הסוכות, חג האסיף.
מצד אחד זהו חג חקלאי המציין את עונת האסיף ומצד שני מציין את הושבת עם ישראל במבנים ארעיים בזמן נדודיהם במדבר.
בחג הסוכות, מצווה ליטול את ארבעת המינים : לולב, אתרוג, הדס וערבה.
לטעמי, ארבעת המינים ביחד, מציינים קהילה.
קהילה בה ישנם את אלו שייסדו, נולדו או הגיעו בשנים הראשונות לאבן יהודה, אלו שלחמו ושמרו מול הפורעים, אלו שיצאו מהמעברות ובנו את מבני האבן הראשונים, אלו שעבדו בשדה ונטעו את השורשים.
קהילה בה יש את אלו שהמשיכו דרכם, פיתחו והרחיבו, ייסדו מוסדות חינוך ראשונים ומרחבי תרבות.
קהילה בה יש את אלו שהגיעו בעשור האחרון והביאו באמתחתם רעיונות חדשים, אלו שעל היסודות המוצקים בנו עוד ועוד נדבכים.
וישנם את אלו שבאים רק כעת ופוגשים קהילה חזקה ומעורבת, קהילה ששורשיה נטועים עמוק באדמה וענפיה נוסקים לשמיים ועליהם פירות רבים.
בשנים הקרובות יגיעו רבים נוספים, אבן יהודה היא מקור משיכה חזק מאוד ועלינו להיות גאים בכך.
אני קורא לכולכם, לזנוח את המחלוקות ולהסתכל על המאחד, זאת הדרך היחידה שנוכל להמשיך ולגדול כקהילה חזקה, תומכת, מסייעת ומאוחדת.

חג שמח, שבת שלום וסופ"ש נפלא
שלכם,