משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 20.1.2017

תושבים יקרים שלום לכולם,

שלום כיתה א'.

המועצה ומחלקת החינוך נערכים לקראת שנת הלימודים הבאה.

מכתבים לגבי רישום הילדים בהם הסבר מפורט נשלח בדואר לביתכם.
בנוסף נקיים מפגש ביום ה', 26.1, 20:000, בבית יחיאל, בו נפרט ונסביר על הרישום וההכנות לשנה הבאה.

הורי הילדים העולים לכיתה א', מוזמנים לימים פתוחים בבתי הספר במושבה:

היום, שישי נערך יום פתוח ב - 20.1.17, בין השעות, 08.30 - 10.00.

הראשונים 27.1.17, בין השעות, 08.30 - 10.00.

בבית אב"י, 27.1.17, בין השעות, 10:15-11:45.

בהצלחה.

ויצו הדסים

אנו ממשיכים להתקדם לקראת הצגת הסכם עקרונות בין המועצה לויצו לגבי הפיכת כפר הנוער לקמפוס חינוכי – קהילתי. השבוע נערכה פגישה נוספת בה הצגתי פעם נוספת, בפני אלינה לנסון, מנכל ויצו עולמי ודבי אייזנברג נשיאת ויצו עולמי, את החזון של המועצה והדסים לשיתוף פעולה.

גני ילדים חדשים

אנו ממשיכים בהכנות לקראת שנת הלימודים הבאה. השבוע בחרה וועדת המכרזים של המועצה קבלן מבצע לבניית שלושה גני ילדים חדשים ברחוב השרון.

רחוב צבעוני

לאחר שנבחר קבלן מבצע לפרוייקט השלמת המדרכה ברחוב אנו נמצאים בהליך של חתימת חוזה ולאחר מכן יציאה לעבודה.

רחוב נופר

פרוייקט עבודות פיתוח ושדרוג התשתיות ברחוב מתקדם והשבוע, נבחר קבלן לביצוע הפרוייקט. בימים הקרובים לאחר חתימת ההסכם ייחלו העבודות.

שר התחבורה

ברביעי נפגשתי עם ח"כ ישראל כץ, שר התחבורה ומנכ"לית משרד התחבורה, קרן טרנר. דנו במספר פרוייקטים שהמועצה מקדמת ובאפשרויות לסיוע מקצועי וכספי של משרד התחבורה.

סמנכ"ל משרד החינוך

בשלישי נפגשתי עם סמנכ"ל משרד החינוך, מר תמיר בן משה, בלשכתו במשרד החינוך. הצגתי בפניו את קצב הפיתוח המואץ של מוסדות החינוך במושבה. בשלוש השנים האחרונות בנינו בית ספר יסודי חדש, התחלנו בפרוייקט פינוי בינוי בכר הוותיק, בנינו ארבעה גני ילדים חדשים, פתחנו שני גנים לטובת ילדי החינוך המיוחד והשנה נבנה עוד שלושה גנים חדשים כולל אחד לילדי החינוך המיוחד. בפגישה דנו בהערכות לקראת שנת 2018 בה נבנה עוד שני גני ילדים חדשים.

דרוש ניסיון

אנו יוצאים לדרך בפרוייקט משותף למועצה, המרכז הקהילתי, עמותת "והדרת" והמשרד לשוויון חברתי. "דרוש ניסיון", הינו מיזם שמטרתו לעודד אזרחים ותיקים להמשיך ולעבוד גם אחרי פרישתם לגמלאות במקום ובזמן שייבחרו על פי נטיית הלב, הצורך והרצון. המיזם המשותף נועד לקדם את תעסוקת ציבור האזרחים הוותיקים ולהוות פלטפורמה מעצימה עבור אלה שרואים עצמם כחלק חיוני ובלתי נפרד מהחברה ומעוניינים להמשיך ולהוות גורם משמעותי. פרטים נוספים יתפרסמו בהמשך.
 אני מבקש להודות למרכזת הפרוייקט, איריס אלקבץ, שכולנו מכירים, שתמיד נרתמת, מתנדבת ופועלת למען קידום נושאים חברתיים – קהילתיים באבן יהודה.

שגריר גיאורגיה

ברביעי התארחתי בביתו של איש העסקים אייל ברכה, תושב המושבה. במפגש השתתפו גם שגריר גיאורגיה בישראל, מר קלנדדזה פאטה, ח"כ נאווה בוקר, ואנשי עסקים נוספים שפועלים להעמקת הקשרים הכלכליים בין מדינת ישראל לגיאורגיה. השגריר הגיאורגי התרשם מאוד מהמושבה היפה שלנו והצהיר בפני הנוכחים שיפעל להידוק הקשר גם על ידי חתימת ברית ערים תאומות בין אבן יהודה לעיר במדינתו. תודה רבה לאייל ברכה על היוזמה והפעילות הרבה. בהצלחה.

טל נוסל

השבוע מונה טל נוסל, לרכז נגישות קהילתי של המועצה והמרכז הקהילתי אבן יהודה. את טל פגשתי לפני כשלוש שנים בעת שנבחרתי לראשות המועצה. טל, פעיל חברתי מרכזי, אכפתי, תורם, משקיע ומתמיד שמתנדב למען החברה והקהילה ומקדם נושאים חשובים למען כלל התושבים. אני מבקש להודות לטל על הפעילות והעשייה שלו למען המושבה ותושביה.

הצללה בראשונים

השבוע התחלנו בעבודות בפרוייקט ההצללה במגרש הספורט בראשונים. הוקמה תשתית של עמודים מחוזקים ונמתחו יריעות עליהן תוצב ההצללה למגרש הספורט.

שבוע השפה העברית

בבתי הספר שבמושבה למדו ועסקו השבוע בשבוע השפה העברית. הילדים המקסימים בחרו מילים, מטבע לשון, יצרו, צבעו, נחשפו למילים חדשות בעברית, בנו מבוך, שרו שירים האזינו לסיפורים ועוד. היה מעניין ומרתק.

גן נרקיס

בשני, יצאו ילדי גן נרקיס וצוות הגן לסיור לימודי בבית ספר בכר. גן נרקיס בתהליך לקבלת תעודת גן ירוק. הסיור הודרך על ידי אורי עזריאלי המקסים, שהקים את הפרויקט והראה לילדים, בריכה אקולוגית שהוקמה בתהליך " אקוופיניקה", שטח גידול של דגי מאכל בשילוב ירקות וצמחים, מה זה הידרופניקה, שיטת גידול צמחים ללא אדמה כלל. הילדים טעמו חסה אורגנית ראו שדה תירס ומגוון עצי פרי. לבסוף קינחו בפינת החי בבית הספר. היה מהנה מאוד. תודה לאורי על הסיור היפה.

תערוכה במחלקת החינוך

שכבת ד' מבית הספר בכר מציגה תערוכת ציורים מרהיבה במחלקת החינוך במועצה אבן יהודה. בנושא: אבן יהודה המושבה שלי. כולם מוזמנים ליהנות מהציורים היפים.

עדכוני מועצה ומרכז קהילתי

עונה חדשה, אירועי תרבות ופנאי "מועדון חמדה".

יום שני 23.1.17, 20:00, בית יחיאל, האמת מאחורי פרשת פולארד.
 פרטים בדף הפייסבוק ובאתר המרכז הקהילתי

התרמת דם מושבית

חמישי 26.1.17, 17:00-21:00, בבית יחיאל

שבת, 28.1.17, 11:00, בבית יחיאל, קונצרט לגדולים וקטנים - בריזה דרום אמריקאית.
 פרטים בדף הפייסבוק ובאתר המרכז הקהילתי

שני, 30.1.17, 20:00, בבית יחיאל, נעורים מהסרטים – טראומת ההתבגרות.
 שבת שלום לכולם,