משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 27.1.17

תושבים יקרים שלום לכולם,

גני ילדים

בשעה טובה, אני שמח לעדכן שלאחר שהמועצה חתמה על הסכם עם קבלן מבצע, החלו השבוע העבודות לבניית שלושה גני ילדים חדשים. שיהיה בהצלחה.

פרוייקטים

השבוע נחתם הסכם עם קבלן מבצע לבניית והקמת שתי כיכרות חדשות. האחת ברחובות הנוטע, השרון והמתמיד וכיכר שנייה ברחובות הבנים, הנוטר. נמשיך לעדכן בהמשך.

פינוי בינוי בכר

אנו מתקדמים לפי לוח הזמנים שנקבע מראש והשבוע התחילו עבודות הגמר במבנה הכיתות בפרוייקט פינוי בינוי בבכר.

רישום לכיתה א'

הורים יקרים, תודה לכל ההורים שהגיעו לימים הפתוחים בבתי הספר. תודה למנהלים, יובל, אורה ואתי, למורים, למחנכים וכמובן לילדים המתוקים שלנו. לידיעתכם, הרישום לכיתה א' יתקיים החל מראשון הקרוב, 29.1, באתר המועצה. אין רישום בבתי הספר. באתר תוכלו להיכנס למתחם המיוחד באתר המועצה ולקרוא אודות ייחודיות בתי הספר ותהליכי הבחירה ולהירשם בלינק הזה

רח' שדמה

בשני הקרוב, 30.1, המועצה תבצע עבודות לפיתוח ושדרוג תשתיות ברחוב השדמה. החל משמונה בבוקר ייחלו בביצוע סלילת הכביש. תושבים מתבקשים שלא להחנות את רכבם ברחוב. אנו מתנצלים על אי הנוחות הזמנית. תודה

וועדה מחוזית

השבוע השתתפתי בדיון שנערך בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ברמלה. בישיבה דנו בנושאי תחבורה וכבישים שבתחום המושבה וביישום פתרונות יצירתיים להקטנת העומסים בכבישי המושבה.

רישום לגני הילדים

בראשון הקרוב תחל ההרשמה לגני הילדים באבן יהודה. החל מתאריך 29.1.17, עד לתאריך 17.2.17, עד חצות ניתן יהיה לרשום את ילדיכם. לאחר תאריכים אלו האתר לא יוכל להזין נרשמים.
לרישום לחצו על הלינק הזה

כנס הורים

בחמישי נערך ערב חשיפה להורי העולים לכיתה א'. במפגש בהשתתפות מנהלת מח' החינוך הגב' סימי פרץ, מנהלי בתי הספר והורים רבים, הוצגו כל הנושאים הקשורים לשנה"ל הבאה, שאלות, תשובות ומענה לכל פונה. הכנס נערך במסגרת שיתוף הפעולה של המועצה ועדכון ההורים בחינוך ילדינו ובפעילות מערכת החינוך היישובית.
 באבן יהודה מערכת חינוך, מצויינת, מובילה ואיכותית בה מחלקת החינוך ומנהלי בתי הספר שלנו, אורה וולך, יובל עוז ואתי חודידה פועלים לאורך כל ימות השנה בכדי להעניק לילדינו את התנאים הטובים ביותר להצליח בלימודיהם. תודה לכולם על שיתוף הפעולה ותודה לבנות להקות השירה של גילי באום מהמרכז הקהילתי שלנו שהופיעו במקצועיות רבה.

דרוש ניסיון

אנו יוצאים לדרך בפרוייקט משותף למועצה, המרכז הקהילתי, המשרד לשוויון חברתי ועמותת "והדרת", "דרוש ניסיון". מדובר במיזם שמטרתו לעודד אזרחים ותיקים להמשיך ולעבוד גם אחרי פרישתם לגמלאות במקום ובזמן שייבחרו על פי נטיית הלב, הצורך והרצון.
פרטים נוספים בלינק הזה
אני מבקש להודות לאורנה הנגבי ואיריס אלקבץ שמרכזות את הפרוייקט. לשאלות נוספות ניתן לפנות לאיריס בטל' 052-3555500.

תוכנית מעברים

בראשון התקיים מפגש בהשתתפות, מנהלי בתי הספר, המורות, הגננות, היועצות ומפקחות בנושא מעברים מהגן לבית הספר. תכנית מעברים, שמלווה על ידי מפקחת המחוז מטעם משרד החינוך, מיושמת במטרה להקל על המעבר של הילדים מהגן לבית הספר ומנסה לשלב את כניסתם לבית הספר בצורה חלקה ונעימה יותר. יש לנו צוותים נפלאים שקיימו שיח מפרה בין הצוותים השונים. תודה למנהלת מח' החינוך, הגב' סימי פרץ על פעילותה למען קידום החינוך באבן יהודה.

תוכנית חוסן חינוך

בשלישי השתתפתי בטכס סיום פרוייקט חוסן חינוך של ילדי פנימיית הדסים שנערך בסביום שלנו. מרכז "חוסן" במשרד החינוך, עוסק בתחום הערכות ופיתוח חוסן אישי, משפחתי, קהילתי וארגוני. ויצו הדסים, משתייכת לרשויות נוספות בה פועלת תוכנית ערכית זו.
 התכנית כוללת מטרות ביחס לאוכלוסיות בסיכון ולאזרחים וותיקים. כעת הנערים, ישתלבו בעבודה התנדבותית בקרב וותיקי הסביום באבן יהודה. אני מבקש לברך את כל בוגרי הפרוייקט, אתם שגרירים אמיתיים של חינוך, מחוייבות וערכים, של מעורבות בחברה וקהילה טובה ואיכותית יותר. אני גאה בדרך שלכם וברצון להתנדב ולהעניק למען האחר, תודה והרבה הצלחה.

קול קורא

המועצה פירסמה קול קורא לקבלת הצעות לשני תפקידים. יועץ גינון והפעלת ואחזקת אתר האינטרנט. פרטים נוספים באתר המועצה.

מכרזי כוח אדם

השבוע פרסמה המועצה שני מכרזי כוח אדם. מנהל/ת חשבונות מוסמך/ת ומנהל/ת מדור בתי-ספר והטיפול בפרט. פרטים נוספים באתר המועצה.

גן חמנית

תודה רבה ללוחמי האש מתחנת נתניה ובמיוחד לבני פרטוש, שהעביר לילדי הגן פעילות חוויתית נפלאה, שימש השראה גדולה לקטנטנים הנרגשים והסביר על נושא בטיחות אש וכיצד נזהרים ונשמרים.

הראשונים

ביום המאה הכין צוות מתמטיקה תחנות בכיתות, והפסקה פעילה בנושא. לראשונה תלמידי ג' העבירו פעילויות לתלמידי ב'. וועדת נתינה של ביה"ס יזמה פרויקט בשם: "טוב לכלב כשחם בערב". ילדי הוועדה יזמו איסוף של מאה שמיכות ישנות לכלבים מקהילת ביה"ס עבור כלבים וחתולים, תרומה למכלאות בהם החיות נמצאות על הבטון הקר.
 את הלוח של מטבעות הלשון השלימו הכיתות שלא הספיקו בשבוע שעבר וכרגע בראשונים אוצר מטבעות לשון שלום ומלא. בנוסף התקיימה השבוע הצגה אינטראקטיבית של תיאטרון אורנה פורת על אליעזר בן יהודה בשם, "דבר עברית". הילדים נהנו מאד.
 בתחום מרחבי הלמידה של מדעי הטבע החממה ממשיכה להיבנות. הילדים ממשיכים לבנות את המגשים לאדניות הגידול לקראת הפעלת החממה. בנוסף השבוע, התקדמה השלמת עבודת הגינון והפיתוח בבית הספר.

בכר

השבוע הגיע לבכר, מר עופר לנדאו, האיש שהמציא את מכונת הקורנפלקס. עופר הגיע להרצות לקבוצת שעורי הבחירה של "המצאות ישראליות" בניהולה של המורה לאנגלית ורד. הילדים גילו עניין רב, שאלו שאלות חכמות והבינו איך מוציאים אל הפועל רעיונות. תודה לעופר על הרצאה מעניינת ומרתקת.

בית אב"י

ברכות לתלמידי בית אבי על השתתפותם בתחרות אלוף העיברית. הילדים הפגינו בקיאות מרשימה, הכירו מילים וביטויים חדשים וצפו בהצגה על אליעזר בן יהודה. שאפו לכולם.

תיכון הדסים אבן יהודה – אורן סיטון

ברכות לאורן סיטון, משכבה ח' שהגיע למקום הרביעי מבין מאות מתמודדים מכל רחבי הארץ בתחרות נאומים בשפה האנגלית. אירוע הגמר התקיים במוזיאון מנחם בגין בירושלים וחבריו של אורן הצטרפו בכדי לעודד ולקחת חלק בחוויה המעצימה. תודה להורים על הליווי ולרובין המורה המנחה והמובילה של קבוצת דוברי האנגלית. כל הכבוד לך אורן והרבה הצלחה.

עדכוני מועצה ומרכז קהילתי

שבת, 28.1, 11.00, בבית יחיאל, קונצרט בריזה דרום אמריקאית.
 פרטים באתר ובדף המרכז הקהילתי.

שני, 30.1, 20.00, בבית יחיאל, נעורים מהסרטים – טראומת ההתבגרות.
 פרטים באתר ובדף המרכז הקהילתי.

חמישי, 2.2, 20.30, בבית יחיאל, ערב זמר עם אילנה טובים - אירועי תרבות ופנאי "מועדון חמדה".
 פרטים באתר ובדף המרכז הקהילתי.

חמישי, 9.2, 19.30, באודיטוריום פיס - בי"ס דרור, מחווה לשירי הלהקות הצבאיות, בביצוע להקת Even Young.

שבת שלום לכולם,