בקרוב ! אתר אינטרנט חדש וחדיש למעוצה מקומית אבן יהודה !!

משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 4.2.17

תושבים יקרים שלום לכולם,

זכאות לבגרות תלמידי המושבה

בתחילת השבוע, קיבלתי מסמך רשמי של תיכון הדסים אבן יהודה, בו נתוני הזכאות לבגרות של תלמידי המושבה הלומדים בתיכון הדסים אבן יהודה לשנה"ל תשע"ו. 92% מהתלמידים עברו בהצלחה את הבחינות וזכאים לתעודת בגרות. אני גאה מאוד בתלמידים שלנו. הפניית המשאבים והתקציבים של המועצה (תקציב החינוך של המועצה מהווה שליש מתקציב הרשות המקומית), ההשקעה הרבה של הצוותים החינוכיים בבתי הספר היסודיים ובתיכון, מחלקת החינוך, ההורים שמשקיעים, וועד ההורים וכמובן ההתמדה והחריצות של הילדים מביאים לתוצאות חיוביות משמחות.
 אני מבקש להדגיש כי אלו לא נתונים סופיים מאחר ואינם כוללים את תוצאות בחינות הבגרות של בוגרי תשע"ו במועד החורף האחרון, אלו יתפרסמו במהלך השבועות הקרובים ואז נוכל לפרסם נתונים סופיים.
 תודה לכולם, ברכות לכל ילדי המושבה על ההישג היפה ובהצלחה לנבחנים במועד החורף.

רחוב ההדרים

רחוב ההדרים נפתח לתנועה בשני הכיוונים. הפרוייקט טרם הושלם והעבודות יימשכו. העיכובים נבעו מצו הפסקת עבודה שהוצא על ידי תושב, לאחר מכן משינויים שבוצעו בתוואי הכביש, מהתשתיות התת קרקעיות הישנות שזקוקות לטיפול יסודי וטיפול בקבלת זכויות הדרך שנלקחו ע"י תושבים במשך שנים. בנוסף, אנו מבצעים שיפורים רבים למען בטיחות ילדינו (בונים מדרגות לשימוש הילדים בדרכם לתחנת ההסעה), תוספות חנייה למען התושבים ולאחר מכן שכבה נוספת של אספלט. העבודות עדיין לא הסתיימו. בסיום העבודות, נהנה כולנו מכביש טוב ואיכותי יותר. אנו מתנצלים על אי הנוחות הנגרמת בעקבות העבודות אך יש להתאזר בעוד קצת סבלנות. אני מבקש מכל הנהגים לשים לב להסדרי התנועה והשילוט במקום. תודה לכולם על הסבלנות.

גני ילדים חדשים

בתחילת השבוע החלו העבודות לבניית שלושת גני הילדים החדשים. במהלך שלוש השנים שחלפו, המועצה בנתה שישה גני ילדים חדשים ופתחה שניים נוספים לטובת חינוך מיוחד. בהצלחה לכולנו.

רחוב שדמה

בשני המשכנו בעבודות פיתוח ושדרוג התשתיות במתחום 212 מערב וסלילת הכביש. תתחדשו.

מכרזים

השבוע דנה וועדת המכרזים של המועצה בבחירת קבלנים, בעלי מקצוע, לעבודות של תכנון וביצוע מתקנים משחק והצללות ברח' המחתרת, פיתוח ושדרוג המדרכה ברחוב סיני ועבודות גינון ואחזקת שטחים ציבורים בשכונת 212 ו – 122. עדכונים בהמשך.

משמר אזרחי

השבוע נערכה בלשכת ראש המועצה, ישיבת עבודה עם מת"ח תחנת משטרת שדות, סנ"צ דוד גרונין, סגן ראש המועצה, דרור ריבובסקי, השוטר הקהילתי, אבי שמואל וקב"ט המועצה, שמשון זכריה. בישיבה הוצגו נתוני הפשיעה לשנת 2016 שחלפה שמצביעים על ירידה של 13% בעקומת הפשיעה במושבה.
 המשטרה ומערך האבטחה היישובי הצליחו בשנה האחרונה להפחית משמעותית את מספר ההתפרצויות לבתים ברחבי המושבה, (בתים בהם מופעלת אזעקה מרתיעה את הפורצים) אך באופן טבעי יש קושי להתמודד עם התופעה והטיפול בנושא מצריך תוספת משמעותית של כוח אדם.
 אני קורא לכל התושבים שמעוניינים לקחת חלק בשמירה על הבית להצטרף למתנדבי המשמר האזרחי ולהיות שותפים בפעילות מאתגרת ומרתקת.
תושבים שמעוניינים להצטרף פנו למנהל מח' הביטחון במועצה, שמשון זכריה בטל'::054-2113022.

הצדעה בכנסת ללוחמי האש

בשלישי הוזמנתי לטכס חגיגי בכנסת ישראל בו נערך יום הצדעה והוקרה ללוחמי האש. האירוע במעמד יו"ר הכנסת, ח"כ יולי אדלשטין, השר לבט"פ, ח"כ גלעד ארדן וחברי כנסת נוספים.
 לוחמי האש ראויים לתודה והערכה על פועלם לאורך כל ימות השנה.

ישיבת מועצה

ישיבת מליאת המועצה תתקיים ביום רביעי, 8.2, 18:00 במשרדי המועצה.

גני ילדים

השבוע התקיימה הרצאה לכל צוותי ההוראה בגני הילדים, גננות וסייעות על הערכות ומוכנות לרעידת אדמה ומצבי חירום.

שבוע החלל

בראשון הוזמנתי על ידי ח"כ אופיר אקוניס, שר המדע והחלל, להשתתף באירוע המרכזי לציון פתיחת שבוע החלל בישראל. משרד המדע והחלל, המועצה ותיכון הדסים אבן יהודה, פועלים בשיתוף פעולה לקידום הנושא באבן יהודה. תודה לשר אקוניס על הפניית תקציבים לטובת קידום מגמת החלל בהדסים וגם בבתי הספר היסודיים, להנהלת הדסים, זאב ואלי ולעדי ניניו שלנו על תרומתם הרבה. בנוסף, באולימפיאדת החלל ע"ש אילן רמון, זכו תלמידי חט"ב בהדסים בציון לשבח על עבודתם. שאפו גדול לכולם והצלחה בהמשך.

רישום גני ילדים וכיתה א'

הרישום לגני הילדים ולעולים לכיתה א' נמשך באתר האינטרנט של המועצה. הזדרזו לרשום את ילדיכם לשנת הלימודים הבאה.

בית אב"י

בשלישי, התקיים מפגש חו"מ (חיבוק ומחמאה), בו מנהלת בית הספר, הגב' אורה וולך, נפגשה עם מצטייני ערך החודש "ניהול קונפליקטים", תלמידים מכיתות א'- ו'. במפגש התנהל דיון מעניין סביב הערך וכמובן, כלל ארוחת בוקר.
 כמו כן, באותו יום התקיים ביקור משתתפי הקשר הרב דורי (סבתות, סבים, תלמידי כיתות ה' והמחנכת אתי הרמל) בבית התפוצות. המשתתפים חוו, למדו ונהנו מההדרכה בן התערוכות השונות במוזיאון, חיזקו את הקשר, הכל כך מיוחד וחשוב, שבין הנכד/ה לסבתא/סבא.

הראשונים

השבוע החל בסימן מפגשי ההערכה הורה, מורה, ילד, בהם קיבלו התלמידים גיליון הערכה עליו עבדו הילדים והצוות כחודש. בשלישי התקיים בביה"ס ביקור פיקוח חינוך מיוחד ממנו השתקף תהליך ההתפתחות של ביה"ס בתחום החנ"מ, כחלק מתהליך הצמיחה שלנו. בחמישי יצאו כיתות א' לראשונה לטיול שנתי בנחל פולג.

בכר

השבוע בבכר היה עמוס באירועים. הילדים הפעילו מסעדה בשימת דגש על שימוש בשפה אנגלית, מתמטיקה ותזונה בריאה. התלמידים יצרו תפריטים והיו אחראים על האוכל. כל הכבוד ליוזמה ולמחנכת רחלי סלייטר.

עדכוני מועצה ומרכז קהילתי

חג האילנות

שתילת עצים קהילתית להורים וילדים, בשישי, 10.2, 12:00, בגינה של שכונת גילץ, ברח' הדגן,
13:300, בגינה של השכונה הירוקה, ברח' ההדרים. כולם מוזמנים.

פורים

גם השנה, משחק גמדים וענקים לפורים במסגרת פרוייקט עושים שכונה. פרטים באתר ובדף המרכז הקהילתי. ניתן להצטרף עד ה- 8.2 בלינק - http://bit.ly/2jpIFS8

נעורים מהסרטים

שני, 13.2, 20:00, בבית יחיאל, הרצאה להורים לבני נוער על קונפליקטים, גבולות ומשיכה אל הסכנה אצל בני נוער. לשריון מקום: http://bit.ly/2jGd1MZ

מועדון חמדה

קהילה מטיילת, מצורף עלון כתמונה למידע ופרטים.

יום הזיכרון

תושבי המושבה מוזמנים לקחת חלק בטקסי הזיכרון. למעוניינים, נא לפנות לרכזת הקהילה במייל:
 kehila@eveny.matnasim.co.il

שבת שלום לכולם,