משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 3.3.17

תושבים יקרים שלום לכולם,

אפליקציית המועצה

תתחדשו,
אפליקציית המועצה אצלכם בנייד. הורידו אותה לסלולר.
 אנו ממשיכים להתחדש לשפר ולשדרג את השירות למענכם. כמו בכל פרוייקט ייתכנו חבלי לידה קלים, אך אנו נעקוב, נתקן ונטפל בכל בעיה ותקלה.

הנחת אבן פינה לגני הילדים החדשים

ביום ראשון הקרוב, 5.3.17, בשעה 12:00, ייערך טקס הנחת אבן הפינה בפרוייקט בניית שלושה גני הילדים החדשים ברחוב השרון 67. כולם מוזמנים.

רחוב הצבעוני

השבוע נבחר קבלן מבצע לפרוייקט השלמת המדרכה ברחוב הצבעוני. אנו נמצאים בהליך של חתימת חוזה ולאחר מכן יציאה לעבודה.

אחזקה, תשתיות ופיתוח

השבוע פורסם מכרז על סך 1,000,000 ₪ לבחירת קבלן תחזוקה, פיתוח ושדרוג התשתיות בשוטף.

כיכר העצמאות – הרימון

לפני כשבוע סיימנו את כל הבדיקות והתיאומים אל מול מקורות, בזק, חברת חשמל והכבלים. השבוע ייחלו ההכנות לקראת יציאה למכרז לבניית כיכר ברחוב העצמאות – הרימון.

רחוב סיני

על פי הגדרת אגרונום מקצועי מוסמך, העצים ברחוב סיני הינם מזן "אלים" ששורשיהם גרמו נזקים קשים לתשתיות המים, הביוב, הניקוז, חצרות הבתים והמדרכות והקשו מאוד על חיי התושבים. על פי החלטת אנשי המקצוע של קרן קיימת לישראל ובאישורם הוחלט לעקור את העצים..

חברת קווים

בשני אירחתי את מנהל אזור השרון ומנהל סניף נתניה החדש של חברת האוטובוסים קווים. הודיתי להם פעם נוספת על כך שנענו לבקשתי ושדרגו את מערך ההסעות במושבה, שאינו קיים באף רשות בארץ וביקשתי מהם לבחון הוספת שני אוטובוסים נוספים לשיפור ושדרוג התחבורה ובטיחות ההסעות באבן יהודה.

מיזם המשפחה

כידוע לכם, אבן יהודה נבחרה מבין הרשויות המקומיות בארץ, להשתתף בפיילוט ארצי בנושא חינוך ומשפחה. אנו יוצאים לדרך בפרוייקט מיזם המשפחה באבן יהודה. פרטים נוספים בפלייר המצורף.

בנות מצווה

פרוייקט בנות המצווה של המועצה והמרכז הקהילתי יצא השבוע לסמינר בכפר הבדואי הפרו ישראלי, טובה זנגריה. השתתפתי ביחד עם האימהות והבנות מהמושבה במפגשים עם תושבות הכפר, הכרנו, שוחחנו, שיתפנו והחלפנו חוויות, למדנו על תרבויות וזהויות שונות, נהנינו מאוד. היום השני עמד בסימן מנהיגות נשים והיה מרתק. תודה למנהל המרכז הקהילתי, משה בבלפור, לשיר אידלסון, לראש מועצת טובה זנגרייה, חוסיין אלהייב ולמנהלת המרכז הקהילתי אילהאם פודי, ולכל האימהות והבנות שלוקחות חלק בפרוייקט הנפלא של בנות מצווה.

תרגיל מל"ח

בשלישי, נערך תרגיל מל"ח (משק לשעת חירום) באבן יהודה בהשתתפות נציגי פיקוד העורף, בראשות אלוף משנה, גידי בן אור, מפקד נפת שרון במחוז מרכז. בתרגיל פעלנו על פי תרחיש של נפילת טילים ובדקנו את היערכות המועצה להתמודדות במצבי חירום ובשעת משבר. המועצה ערוכה לאורך כל השנה לספק מענה מיידי ומיטבי בשעת הצורך לתושביה. אל"מ בן אור, שיבח את התנהלות המועצה והמקצועיות הרבה במתן המענה שלה לתושבים ואף ציין לשבח את תפקוד מנהלי המחלקות והמתנדבים. תודה לכל משתתפי התרגיל, קציני פק"ער, עובדי המועצה והמתנדבים הרבים. אני מקווה שלא נצטרך להתמודד עם רגעי משבר של נפילת טילים בזמן אמת, אך המועצה ערוכה לספק מענה לכל תרחיש.

השבוע מיניתי וועדת היגוי לבחינת דרכים ואפשרויות להנצחת מורשתו של אליעזר בן יהודה. הוועדה תגיש את המלצותיה ונעדכן בהמשך.

כדורשת אבן יהודה

איחולי הצלחה לספורטאיות שלנו, בנות שלוש קבוצות הכדורשת של המושבה, שהמריאו דרומה לאילת להשתתף בטורניר השנתי של איגוד הכדורשת.
השחקניות בקבוצות שוס, הפנתרות ואוליב יקחו חלק במשחקים, אליהן הגיעו כ-  2,500 משתתפות מכל הארץ. אנחנו על המפה. כל הכבוד ובהצלחה רבה לבנות.

ויקי גלאם

בשלישי ערכנו מסיבת פרידה לרכז המועדונית שלנו, ויקי גלאם, שסיים את עבודתו לאחר שלוש שנות עבודה. אני מבקש להודות לויקי על שלוש שנים בהם התמיד והשקיע בחריצות, על עבודתו המסורה ולאחל לו בהצלחה.

השתתפות בצער

המועצה המקומית אבן יהודה, חברי מליאת המועצה ועובדיה משתתפים בצערה הכבד של חברת המועצה לשעבר, קרן כצמן, במות אביה, אהרון יעקב ריף ז"ל. קרן יקרה, שלא תדעי עוד צער.

שבת שלום לכולם,