משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 17.3.17

תושבים יקרים שלום לכולם,

מוקד המועצה

מוקד המועצה שהוקם למענכם התושבים, פועל לאורך כל שעות היממה, שבעה ימים בשבוע. במוקד ניתן לדווח על כל בעיה, תקלה ומפגע בו נתקלתם. כמו כן, ניתן לפנות בכל שאלה. המוקדנים עומדים לרשותכם בכל נושא. מספר הטלפון של המוקד 09-8915000. בנוסף, ניתן לפנות אלינו בדף הפייסבוק של המועצה המקומית אבן יהודה.

כיכר ברחוב הבנים – הנוטר

השבוע התחלנו בפרוייקט חשוב נוסף, בניית מעגל תנועה בהצטלבות הרחובות הבנים – הנוטר. לאחר שנים רבות יצא לדרך בניית הכיכר. עקב העבודות ייתכנו שיבושים בתנועה באזור, אני מבקש מכל המשתמשים בדרך להיות סבלניים ולנהוג על פי הסדרי התנועה. תודה.

פינוי בינוי בכר

אנו ממשיכים להתקדם בפרוייקט פינוי בינוי בכר הוותיק. השבוע התקיים סיור קבלנים לקראת ההכנות ליציאה לעבודה בשלב ב'. במסגרת העבודות נבצע הריסה של שני מבנים נוספים ובמקומם ייבנו מבנים חדשים במבנה דו קומתי ובו שש כיתות לימוד. בנוסף, יוקם אמפי חדש ומדשאה ירוקה.

רחוב הצבעוני

השבוע, לאחר שוועדת המכרזים בחרה בקבלן מבצע לפרוייקט השלמת המדרכה ברחוב הצבעוני. נחתם הסכם וצו התחלת עבודה. בהצלחה.

פרוייקט ההדרים

לאחר שכביש ההדרים נפתח לתנועה, על מנת להקל על התושבים, המשכנו בעבודות בפרוייקט. מכיוון שמספר נהגים התעלמו מהסדרי התנועה שהוצבו וכמעט גרמו לתאונה ולאובדן חיי הולכי הרגל ברחוב, הוחלט למרות אי הנוחות, לסגור שוב חלק קטן מהרחוב בו מתבצעות עבודות, על מנת לשמור על בטיחות ובטחון התושבים. כתושב המושבה, בדיוק כמוכם, אני מודע לאי הנוחות שנגרמת בעקבות העבודות, אך בסיומן נוכל ליהנות כולנו מפרוייקט שישפר את איכות החיים שלנו.

גינת הכלבים

אנו מתקדמים לקראת סיום העבודות בפרוייקט גינת הכלבים. על פי חוות דעת של אגרונום וצוותי הגינון, נמתין עד שהדשא ייקלט למשטח בצורה מיטבית ולאחר קבלת כל אישורי הבטיחות, נפתח את הגינה לטובת שימוש התושבים וחבריהם ההולכים על ארבע.

יום האישה

ברביעי השתתפתי באירוע יום האישה של המועצה והמרכז הקהילתי. בירכתי את נשות המושבה שהגיעו, האזנו להרצאה מרתקת של תמר סלע, מחברת רב המכר ערות (כל אישה קיבלה ספר מתנת המועצה והמרכז הקהילתי), הסטנדאפ היה נפלא וכולנו נהנינו מערב מקסים. ניצלתי את ההזדמנות, בירכתי והודיתי פעם נוספת לאורנה דקל על פעילותה ותרומתה היפה וכמובן בירכתי את עליסה אשת שנכנסה לתפקיד יו"ר ויצ"ו אבן יהודה. תודה לשיר ולכל עובדי המרכז הקהילתי וכמובן לחברת המועצה האלופה שפועלת לאורך כל ימות השנה לטובת קידום מעמד האישה במושבה, חברת המועצה, חברתי, לימור גלי שני. תודה.

טרומפקד הגיע לאבן יהודה

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מבצעת בימים אלה את סקר ההכנה למפקד האוכלוסין הבא של מדינת ישראל. תושבי אבן יהודה נבחרו להשתתף. זו ההזדמנות שלכם להשפיע! אני קורא לכל התושבים להשיב ולהשפיע.
היכנסו לאינטרנט וענו על הסקר http://tromifkad.mini-site.co.il/
 תודה על שיתוף הפעולה.

דרוש ניסיון

בשעה טובה אנו יוצאים לדרך בתכנית הכשרת מתנדבים למרכז התעסוקה החדש של "דרוש ניסיון". מרכז התעסוקה הינו פרי שיתוף הפעולה בין המשרד לשוויון חברתי ועמותת "והדרת", מפעילות תכנית "דרוש ניסיון", לבין המועצה המקומית אבן יהודה והמרכז הקהילתי אבן יהודה.
אני מזמין את כל תושבי המושבה לאירוע הפתיחה שיתקיים ביום שני 27.3, 09:300. תודה לאורנה הנגבי ואיריס אלקבץ שמרכזות את הפרוייקט.

מיזם המשפחה בשיתוף מכון אדלר

מועצת אבן יהודה בחרה להביא למושבה פיילוט ארצי בנושא חינוך ומשפחה. אנו מתקדמים במרץ לקראת התחלת הפעילות והעשייה. וועדת ההיגוי הכוללת את נציגי מכון אדלר, נציגי המועצה ומחלקת החינוך, נציגי בתי הספר והנהגות ההורים משתפים פעולה. השבוע נפתחה הקבוצה הראשונה, בה 12 משפחות, הורים לילדים בבתי הספר. היה מעניין ומרתק. תודה ובהצלחה לכל העוסקים במלאכה.

יום הנתינה בבכר

הבוקר, שישי, השתתפתי ביחד עם ילדי בכר, הוריהם ואורחים נוספים ביום הנתינה שמסכם פעילות חברתית – קהילתית מבורכת לאורך כל השנה. באירוע השתתפו גופים שונים כגון: מד"א, התרמת דם, כרטיס אד״י, מכבי אש, זה״ב בגן, צופים, רופאים צעירים, שוק ״קח תן״, תחנת זיהום אוויר, תחנת יצירה איכות הסביבה, תחנת נגישות, אילוף כלבים, בית קפה להורים וכיבוד לילדים.
 אני מבקש לברך את כל העוסקים במלאכה, ליעל פדר, מובילת הפרוייקט, לפורום הנהגת וכלל הורי בית הספר, לסבים והסבתות היקרים שליוו היום את נכדיהם, להנהלת בית הספר, למורים והמחנכים, למנהלת ולכל התלמידים היקרים, לעובדי המועצה ולכל התושבים והמתנדבים שתרמו להצלחת האירוע.

הסדרי תנועה מרוץ אבן-יהודה

ביום שבת, 25/3/17, יתקיים מרוץ אבן-יהודה, שימו-לב!
הרחובות הבאים יסגרו לתנועה בין השעות 6:30-10:00
דרך רבין –מכיכר רבין- ביה"ס האמריקאי עד רח' באר גנים משני הצדדים
רח' השרון – מרח' העצמאות עד רח' רבין ( החל מהשעה 5:30)
רח' העצמאות – מרח' הסחלב עד רח' השומרון.
רח' השומרון- מרח' האגמון עד רח' צבעוני.
רח' הפלמ"ח – מרח' ותיקים עד רח' ההדרים ( עד השעה 8:30 )
 חניית נכים ברח' הברקן פינת השרון, ובחניית הגנים ברח' השרון פינת העצמאות.

נתראה במרוץ.

שבת שלום לכולם,