משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 19.5.17

תושבים יקרים שלום לכולם,

משבר המים הקשה, הסתיים אמש עם קבלת הודעת משרד הבריאות שהמים מותרים לכל שימוש וכולנו חזרנו לשגרה.

אני מבקש פעם נוספת להביע את הערכתי הרבה ולהודות לכל תושבי המושבה בכלל והרחובות שנותקו ממים בפרט, על העמידה האיתנה, למרות הסבל והמצוקה, אורך הרוח, הסבלנות וההתנהגות למופת של התושבים שנותקו ממים.

בחמישי שעבר, בשעות הבוקר, התקבלה תלונה במוקד המועצה, על עכירות במי השתייה בחלק הדרומי של המושבה. התלונה הועברה מיד לטיפול מעיינות השרון, שמנהלים ואחראים על משק המים והביוב, שהגיבו במהרה, הוציאו דוגם לשטח ומיד הנחו שחל איסור לעשות שימוש במי הברז.

התאגיד עדכן מיד את לרשות המים, משרד הבריאות, משרד החקלאות, פיקוד העורף, רח"ל (רשות חירום לאומית), שהגיעו לאבן יהודה. תאגיד המים הגיש תלונה במשטרת ישראל שפתחה מיד בחקירה במטרה לבדוק כיצד הגיע החומר אל מערכת המים הציבורית.

האירוע הועבר מיד לניהול ופיקוח של משרד הבריאות, שערך דיגום שהעלה שבמים נמצא חומר חיטוי המשמש לחקלאות מסוג, אדיגן סופר, המכיל מתאם סודיום ואסור שיימצא במי הברז.

צוותים מקצועיים, ביחד עם אנשי המועצה, החלו לפעול ברצף מאז יום חמישי שעבר, כולל שישי ושבת, עברו בשטחים החקלאים ובבתי התושבים במטרה למצוא את מקור הזיהום.

המועצה המקומית אבן יהודה ועובדיה התגייסו מיד וביחד עם מעיינות השרון, פתחו עמדות חלוקת מים לתושבים וסיפקו מענה לכל שאלה ובעיה.

קיימתי מספר הערכות מצב בלשכת ראש המועצה בהשתתפות כל הגורמים המקצועיים שצויינו. בישיבות הועלתה השערה כי ככל הנראה אחד החקלאים ביצע בשטח שברשותו, חיבור לא חוקי אל רשת המים הציבורית, עקף את המז"ח (שסתום שמונע חזרת מים אל המערכת) והחדיר את החומר הרעיל אל מי השתייה.

תאגיד המים ביצע פעולות לניתוק מערכות חקלאיות ללא הגנה של מונע זרימה חוזרת וכן שטיפות מרובות במערכת המים. התוצאות ביום שישי הראו ירידה בריכוז של החומר הכימי במי השתייה.

משרד הבריאות ומרכז הרעלות ברמב"ם הבהירו לציבור שאין חשש להשפעות ארוכות טווח לאחר חשיפה לריכוזים שנתגלו במי שתייה באבן יהודה, אם נצרכו על ידי הציבור במים או במזון.

לצערי הרב, לקח מספר ימים, נערכו עוד שטיפות, עד שרשת המים הציבורית והפרטית חזרה להיות נקייה מרעלים וללא עכירות ועד הודעת משרד הבריאות שהמים מותרים לשתייה ולכל שימוש. מנהלת המחלקה לבריאות הסביבה במשרד הבריאות, הגב' אתי בורלא, הגיעה למושבה, ביקרה במספר בתים, בדקה אישית את המים ואישרה את השימוש בהם לכל מטרה.

אני גאה להיות ראש מועצה שלכם,

מלוא עוצמתם של המושבה והקהילה התגלו בשעת חירום. בימי המשבר פגשתי תושבים יקרים, שמנותקים ממים, נוהגים באצילות, בסבלנות, על פי ההוראות וההנחיות, לא מתלוננים ולא מקטרים, אלא, מגלים איפוק וגבורה. אני מצדיע לכם ומודה לכם.

אני מבקש להודות לכל עובדי המועצה שעשו לילות כימים, הגיעו לשטח, פעלו, נרתמו וסייעו. לעובדי מעיינות השרון ואנשי רשות המים, משרדי הבריאות והחקלאות, מפקד תחנת שדות והשוטר הקהילתי.

אבן יהודה קהילה חזקה במיטבה. תודה לכל התושבים הרבים שפתחו את דלת ביתם ואירחו תושבים אחרים. תודה למתנדבים הרבים שהגיעו לעזור בחלוקת המים, תרמו וסייעו בכל. תודה להנהלת הבריכה, לגני שרונים, לאלדד מהמכבסה ולכל מי שהזמין לביתו לארוחה.

ולסיום, שוב תודה לכם תושבים יקרים, שיהיה בשמחות,