משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 14.7.2017

תושבים יקרים שלום לכולם,

ממשיכים בתנופה - פרוייקטים

חידוש בינוי ושדרוג בכר הוותיק

לאחר שסיימנו את בניית שלב א' בבכר, השבוע, התחלנו בעבודות בשלב נוסף בפרוייקט מתיחת הפנים, שיפור ושדרוג התשתיות וחידוש המבנים והכיתות בבית הספר הוותיק והישן בכר שבמושבה. עלות סך כל הפרוייקט כ – 20,000,000 ₪.

כעת לאחר הריסת המבנה השני, יוקם מבנה חדש ובו שתי קומות. בכל קומה יהיו 3 כיתות + שתי סדנאות וממ"ד אשר ישמש גם כחדרי העשרה שכבתיים. הכיתות גדולות ב-30% מתקן משרד החינוך.

ב - 9.7, נחנוך את המבנה החדש שבנייתו הסתיימה. הזמנה לכל תושבי אבן יהודה תפורסם בהמשך.

אני מאחל לכולם, הרבה הצלחה ומבקש להודות לצוותי ההוראה ולכל המחנכות, לעובדי המועצה, תודה לחברי הנהגת ההורים על שיתוף הפעולה, הסיוע והעזרה.

גן משחקים מחתרת

כפי שהתחייבתי, השבוע יצאנו לדרך בעבודות בפרויקט נוסף, הקמת גן שעשועים, ברחוב המחתרת - הנורית. נגינת המשחקים המונגשת החדשה שמוקמת כעת מיועדת לכל הגילאים ומותאמת לבוגרים ולילדים עם צרכים מיוחדים. הקמת הגן מהווה נדבך חשוב ומרכזי בפעולות שהתחלנו בהן להפיכת המושבה למונגשת יותר,  ומטרתו לשמש מנוף ליצירת שינוי חברתי ולקידום שילובם של כל הילדים במעגל החברתי.

הסדרי תנועה המתמיד הנוטע-השרון

בשני התחלנו בעבודות בפרוייקט לבניית מעגל תנועה והסדרי  תנועה במתמיד, הנוטע השרון. אני מבקש מכולם לשים לב להוראות הפקחים ולנהוג בזהירות ועל פי תנאי הדרך בקרבת העבודות. אנו מתנצלים על אי הנוחות הזמנית שעלולה להיגרם בעקבות ביצוע העבודות אך בסופן נהנה כולנו מתשתיות טובות יותר ובטוחות יותר. תודה

אזו"הת

ממשיכים בעבודות להקמת ובניית, שיפור ושדרוג התשתיות באזור התעשייה בחלק הדרומי של המושבה. אני מקווה שבסיום הפרוייקט, יהפוך אזור התעשייה שלנו לחדיש, זמין ואטרקטיבי יותר בפני יזמים ובעלי עסקים נוספים.

תיכון הדסים

העבודות בתיכון הדסים נמשכות על פי לוח הזמנים שנקבע ועל פי הנחיות ופיקוח של מהנדסת המועצה. בסיום השיפוץ ייהנו הילדים שלנו מתנאי למידה בכיתות משודרגות ונוחות יותר.

ביקור שר התשתיות הלאומיות האנרגיה והמים

בשלישי, אירחתי באבן יהודה את ח"כ יובל שטייניץ, השר לתשתיות לאומיות האנרגיה והמים.

סיירנו ביחד ברחבי המושבה והצגתי בפניו את הפיתוח והעשייה הרבה בבתי הספר הראשונים ובכר, בבניית שלושת גני הילדים, בבניית שטחים ציבורים וגני המשחקים ובבינוי והקמת מעגלי תנועה ושדרוג מערכת הכבישים.

השר התרשם לטובה ושיבח את קצב הפיתוח המהיר לטובה שחל באבן יהודה בארבע השנים שחלפו מאז תחילת כהונת המועצה הנוכחית.

לאחר מכן קיימנו בלשכת ראש המועצה דיון מקצועי בו הצגתי בפניו את נושא משבר המים שעברנו ביחד לפני חודשיים. ציינתי שוב שאני גאה בתושבי המושבה שעמדו בגבורה ובאורך רוח במשבר ללא מים בבתים ואני מלא הערכה על התנהגותם ותפקודם.

בנוסף, ציינתי את בעיית לחצי המים ותשתית צנרת קווי המים הישנים באבן יהודה. בעיית הגדלת המט"ש (מכון טיהור שפכים) שכעת אינו מסוגל לקלוט מעבר לכמות הנוכחית, בעיה המונעת את המשך פיתוח וגידול המושבה וכמובן ביקשתי מהשר לפעול לביטול תאגידי המים והביוב והשבת משק המים לניהול הרשויות המקומיות, כפי שהיה בעבר.

השר הבטיח לפעול ולטפל בנושא. אני מבקש להודות לשר שטייניץ על הביקור החשוב.

כנס מתגייסים

בשלישי ערכנו ערב הוקרה לכבוד המתגייסים בני ובנות המושבה. 170 המתגייסים החדשים, שנהנו ממופע סטנדאפ של דניאל אסייג, יילבשו בקרוב את מדי החאקי של צבא הגנה לישראל וימלאו את חובתם בשירות צבאי. אני מבקש לאחל לכל המתגייסים שירות קל ומהנה, צאו לשלום וחזרו בשלום, שימרו על עצמכם ודעו שההורים בבית וכולנו כאן באבן יהודה מחכים לשובכם בריאים ושלמים. בהצלחה.

אלימות נגד קשישים

בשני, ציינו באבן-יהודה את היום הארצי למניעת האלימות נגד קשישים בשיתוף עם המרכז הקהילתי, מצילה, המחלקה לשירותים חברתיים וגני שרונים. אני רואה חשיבות רבה בקיום היום הזה, חשוב שנדע ונקבל את הכלים על מנת לזהות, לטפל ולמגר תופעה הרסנית זאת.

ברצוני להודות לכל מי שעמל על קיום הפעילות החשובה הזו, למחלקה לשירותים חברתיים ולמצילה, לחגית זהבי ולתקווה גולן, למרכז הקהילתי למשה בבלפור ולאורנה נגבי, לגני שרונים למר אדי וייס וצוותו, ולצוות הסביום לרחל ופנינה.

תודה מיוחדת גם לגב' ג'ניפר דוברי, מפקחת מחוזית ממשרד הרווחה. אני מאחל לה הצלחה בתפקידה החדש.

מעברי חצייה

בתחילת השבוע התחלנו בפרוייקט נוסף, צביעת רחובות, הסדרי תנועה ומעברי החצייה ברחבי המושבה. מעבר החצייה משמש למעבר בטיחותי להולכי רגל בחצייתם כביש. על פי החוק, נהגי הרכב חייבים לעצור לפני מעבר חצייה ולאפשר להולכי הרגל לחצות את הכביש בבטחה.

החופש הגדול החל וילדינו נמצאים בחופשת הקיץ. אני מבקש מכל ההורים והילדים, הקפידו על שינון חוקי התנועה והזהירות בדרכים, מלאו אחר חוקי התנועה, סעו לאט, שימו לב לילדים שבדרך ולהולכי הרגל, אפשרו מעבר חצייה בטוח, הביטו לשני הצדדים לפני מעבר חצייה וזכרו שילד עד גיל 9 לא חוצה מעבר חצייה לבד.

קיץ שקט, מהנה ובטוח לכולנו.

אירוע קהילתי – קרקס כפרי

אתמול, חמישי, ביחד עם הורים וילדים רבים באירוע קהילתי נוסף, קרקס כפרי, שנערך במסגרת אירועי הקיץ של המועצה והמרכז הקהילתי. לולינות, ג'אגלניג וסדנאות מרתקות, היה כיף.

בירכתי את משפחת כפרי, אורלי ואיתי, נועם, מיקה, עדי, זוהר ומעיין.

משפחת אבן יהודה מצדיעה ומביעה את הערכתה למפעל החיים שהקמתם. הגעתם אלינו לאבן יהודה לפני 14 שנה והפכתם במהרה לחלק בלתי נפרד מהפנים היפות של המושבה. השתלבתם בהצלחה בחיי החברה והקהילה ופעלתם למען כולם במסירות ובאהבה.

הייתם אתנו בהתנדבות כל הזמן, במלחמה בצוק איתן, בחנוכה בהפנינג לילדים עם צרכים מיוחדים, בימי הולדת למשפחה מעוטת יכולת, בכל רגע ובכל דקה. הגעתם תמיד לשמך, לחבק, בזרועות פתוחות ובחיוך מכל הלב. עסק משפחתי קטן עם לב כל-כך גדול וחם. לצערנו, אתם עוזבים את אבן יהודה וחוזרים הביתה לדרום. משאירים כאן אצלנו, זיכרונות, חוויות והמון סיבות טובות להתגעגע ולקוות שהימים היפים ביחד אתכם עוד יחזרו. תודה על ימים יפים של התנדבות למען החברה והקהילה, נתינה והמון השקעה והתמדה.

תודה רבה ובהערכה גדולה,

שבת שלום לכולם,

תמונות מכנס מתגייסים באדיבות דן בן ארי היקר.